Головна Новини Оборона 2022 “Російська армія показує спину”: Зеленський повідомив, скільки території звільнили ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

“Російська армія показує спину”: Зеленський повідомив, скільки території звільнили ЗСУ

З початку вересня Українське військо звільнило понад 2 тисячі квадратних кілометрів території

10 вересня 2022, 22:19
Поділіться публікацією:

З початку вересня Українське військо звільнило понад 2 тисячі квадратних кілометрів території. Про це під час вечірнього звернення заявив президент України Володимир Зеленський, передають “Коментарі”. 

“Російська армія показує спину”: Зеленський повідомив, скільки території звільнили ЗСУ

українські військові

"Рух наших воїнів на різних напрямках фронту триває. На цей час у межах активних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території", — заявив Зеленський. 

Президент подякував бійцям 15-го Слов’янського полку Національної гвардії України за успішні дії на Харківському напрямку.

Крім того, Зеленський вислови подяку за убезпечення ситуації в Балаклії воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією "повернули повний контроль у місто".

"Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – утікати", — сказав він.

Водночас Зеленський наголосив: "Якщо хтось із російських військових боїться зараз повертатися в Росію, ми гарантуємо кожному, хто буде затриманий нашими воїнами, поводження згідно з Женевськими конвенціями".

Як повідомляли “Коментарі” раніше, бої за звільнення України від загарбників тривають не тільки у Харківській області, а й на Донбасі, а також на півдні країни. 

Так, станом на вечір 10 вересня тривали бої за звільнення міста Лиман, що на півночі Донецької області.

В той же час, ЗСУ успішно просунулися на півдні, незабаром стане відомо про нові звільнені від російських окупантів населені пункти. Про це в етері загальнонаціонального телемарафону розповіла голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини