Головна Новини Оборона 2022 Росія створює в Маріуполі гетто: мешканців змушують одягати білі стрічки для "приманки" снайперів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створює в Маріуполі гетто: мешканців змушують одягати білі стрічки для "приманки" снайперів

Окупанти спонукають маріупольців одягати білу стрічку, щоб позначити "своїх"

14 квітня 2022, 13:46
Поділіться публікацією:

Російські окупанти перетворюють Маріуполь на гетто. Війська рф змушують місцевих жителів носити білу ворожу стрічку, щоб зробити мирних мешканців "приманкою" для українських снайперів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву радника мера міста Петра Андрющенка в Телеграмі.

Росія створює в Маріуполі гетто: мешканців змушують одягати білі стрічки для "приманки" снайперів

Маріуполь - фото з відкритих джерел

"Небезпека для мешканців. Окупанти спонукають маріупольців вдягати білу стрічку, як позначку "свій". Фактично, таким чином росіяни ще раз використовують цивільне населення для "приманки" для снайперів та воїнів нашого війська. Оскільки саме така позначка використовується російською армією і може бути помилково прийнята нашими за реального ворога. Цинізм у всьому", — зазначив Андрющенко.

За словами радника мера міста Маріуполь, також надходить інформація щодо запровадження російськими військовими окремих "пропусків", що дозволяють пересуватися містом. 

"Уточнюємо, але в купі зі спец позначками "свій" все це нагадує реальну сегрегацію та перетворення Маріуполя на реальне гетто для українців за калькою нацистів у Львові та Польші. Вже навіть не дивує", — заявив Андрющенко.

Андрющенко також наголосив, що вихід чи виїзд із міста практично неможливі.

"Поодинокі випадки випуску з міста лише за умови розміщення у Мангушському та Нікольському районах з наступною фільтрацією. Фільтрація займає часу до нескінченності, що ще раз підтверджує наші побоювання в намаганні росіян зупинити евакуацію на контрольовану Україною територію", — повідомив Андрющенко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", британська розвідка назвала два міста, які виявляться під ударами під час наступу РФ на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини