Головна Новини Оборона 2022 Резніков розповів, чи є ознаки того, що Росія готується до наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, чи є ознаки того, що Росія готується до наступу

Станом на даний момент не спостерігається жодних явищ або дій військового характеру, які б помітно відрізнялися від того, що відбувалося навесні минулого року перед Великоднем

28 січня 2022, 13:34 comments1007
Поділіться публікацією:

Поблизу українського кордону Росія зосередила близько 112 тисяч військових, а разом із морським та авіаційним компонентом – майже 130 тисяч, що на 20 тисяч більше, ніж у грудні. Якщо судити з тих маневрів, які відпрацьовують російські війська, то немає підстав казати, що вони готуються до атаки та нападу. Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, виступаючи у Верховній Раді під час урядової години.

Резніков розповів, чи є ознаки того, що Росія готується до наступу

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

Міністр порівняв дії російської армії із тими маневрами, які вона здійснювала навесні минулого року перед Великоднем. Резніков наголосив, що єдине, що насторожує, це обстановка на українсько-білоруському кордоні, де також спостерігається концентрація військ, чого навесні минулого року не було.

Олексій Резніков звернув увагу на те, що цього разу Росія почала використовувати на всю міць інформаційні війська у гібридній війні проти України. Результат інформаційних провокацій безпосередньо відображається на макроекономічній ситуації.

За словами глави Міноборони, різними є цифри розвідки. За одними даними відстань російських військ від українського кордону не перевищує 200 км, а за іншими даними – до 400 км. Резніков звертає увагу, що Москва стягнула до українського кордону на 300 танків більше, ніж навесні 2021 року, але це не лякає українських військових, адже проти танків країни-агресора українці мають таку оборонну зброю, як "Стугна", Корсар, Джавелін, NLAW . Міністр додав, що цієї зброї в України значно більше, ніж російських танків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джо Байден провів екстрену розмову з Володимиром Зеленським. Київ та Вашингтон сухо повідомили про підсумки вироків. Експерти спробували розібратися, що залишилося за повідомленнями у офіційних релізах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини