Головна Новини Оборона 2022 Резніков оцінив ймовірність нападу на Київ з території Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков оцінив ймовірність нападу на Київ з території Білорусі

Заява Резнікова пролунала на фоні продовження військових навчань в Білорусі

21 лютого 2022, 14:43
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков зробив заяву щодо ймовірності нападу військ Росії на Київ з території Білорусі. Про це повідомляють Факти.

Резніков оцінив ймовірність нападу на Київ з території Білорусі

Олексій Резніков - фото з відкритих джерел

Резніков заявив, що нині в Білорусі 9 тисяч російських військових, а також чимало військової техніки. 

"Хочу сказати, для тих, хто каже, що буде напад на Київ з білоруського боку – вибачте, але це смішно звучить. А от погрожувати нам, лякати нас, створювати ситуацію такого нібито оточення – так, це працює", – зазначив міністр під час брифінгу.

Резніков також додав, що надіслав лист міністру оборони Білорусі Віктору Хреніну і попросив через білоруського аташе сьогодні, 21 лютого, провести з ним телефонну розмову.

Голова Міноборони планує запитати у Хреніна, що наразі відбувається і чому РФ не виводить війська з Білорусі, хоча день закінчення навчань вже минув.

Міністр оборони Білорусі Хренін раніше зазначив, що військові навчання продовжили “у зв’язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі”.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Білорусь назвала умову виведення російських військ із країни. Росія розмістила у Білорусі те, що НАТО називало своєю найбільшою збройною загрозою після закінчення Холодної війни, для спільних навчань, які розпочалися 10 лютого. Навчання на півночі від України мали завершитися у неділю, 20 лютого, але натомість Мінськ оголосив, що вони будуть продовжені, посилаючись на посилення військової активності поблизу Білорусі та Росії.

Також "Коментарі" писали, що Міноборони відреагувало на рішення РФ залишити війська в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини