Головна Новини Оборона 2022 Повне звільнення «Л/ДНР»: Росія заявила про початок другого етапу війни проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Повне звільнення «Л/ДНР»: Росія заявила про початок другого етапу війни проти України

Мета нового етапу "спецоперації" росії - "звільнення Л/ДНР"

19 квітня 2022, 15:06
Поділіться публікацією:

Голова МЗС рф Сергій Лавров повідомив, що російські окупанти почали новий етап "спецоперації" проти України. Головна мета нової фази війни для росії — "звільнити" ОРДЛО. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Лавров зробив в інтерв'ю виданню India Today.

Повне звільнення «Л/ДНР»: Росія заявила про початок другого етапу війни проти України

Лавров - фото з відкритих джерел

Як повідомив Лавров, ключова ціль так званої спецоперації — це "звільнення Л/ДНР". При цьому, за словами Лаврова, росія нібито не планує "змінювати режим в Україні", тобто силою змінювати владу, адже українці "мають право вибору".

Також Лавров укотре повторив кремлівську тезу про те, що відступ російської армії з північних територій України — це "жест доброї волі" у результаті перемовин у Стамбулі.

"Ми сказали, що, оскільки ми віримо в те, що вони представили на розгляд те, що може лягти в основу угоди, ми як жест доброї волі змінили конфігурацію в Чернігівській та Київській областях, однак, знаєте, це не було оцінено належним чином, замість цього відразу ж відбулася постановка в Бучі", — заявив під час інтерв'ю Лавров.

Також Лавров заперечив можливість використання рф ядерної зброї під час війни — "буде лише звичайна".

Як повідомляли раніше "Коментарі", ЄС готується відмовитися від нафти РФ – питання просуватиме Париж. Ембарго на російську нафту на рівні Європейського Союзу перебуває у розробці. Президент Франції Еммануель Макрон ставить вирішення цього питання своїм пріоритетом. Він повністю підтримує цей крок.

Також "Коментарі" писали, що Арестович спрогнозував фінал битви на сході та пояснив тактику окупантів. Битва за Донбас вже триває, ворог намагається наступати та хоче оточити деякі міста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини