Головна Новини Оборона 2022 Перші військові сили США незабаром прибудуть до сусідньої країни - повідомили дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші військові сили США незабаром прибудуть до сусідньої країни - повідомили дату

Очікується, що американські солдати приземляться в Польщі в суботу

5 лютого 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

Очікується, що перші основні сили США прибудуть до Польщі в суботу, 5 лютого, щоб посилити східний фланг НАТО, оскільки Захід і Росія конфліктують через військову присутність Росії біля кордону з Україною. Дані повідомили агентству Reuters джерела з оборони.

Перші військові сили США незабаром прибудуть до сусідньої країни - повідомили дату

Транспортний літак Lockheed C-130J-30 Hercules ВПС США після приземлення на аеродром Ясьонка поблизу Жешова - Reuters

Джерела, які попросили залишитися анонімними через чутливий характер прибуття військ, сказали, що плани можуть змінитися залежно від певних умов та матеріально-технічного забезпечення.

Адміністрація президента Джо Байдена у середу оголосила про введення майже 3000 американських військових у Східну Європу найближчими днями на тлі протистояння з Росією через Україну.

Близько 1700 солдатів з 82-ї повітряно-десантної дивізії, що базується у Форт-Брегг, Північна Кароліна, мають прибути до Польщі, заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак і Пентагон, але лише на тимчасовій основі.

Невелика група солдатів 435-го наземного авіаційного крила ВПС США, штаб-квартира якого знаходиться на авіабазі Рамштайн у Німеччині, прибула в четвер, 3 лютого, щоб підготуватися до прибуття військ і військової техніки.

У п'ятницю, 4 лютого, в аеропорту Жешув-Ясьонка на півдні Польщі приземлилося більше рейсів з обладнанням. 

Американські військові вже мають близько 4500 військовослужбовців у Польщі як у складі НАТО, так і в двосторонньому порядку, переважно на заході країни на ротаційній основі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на повідомлення американських медіа і Пентагону щодо того, що Москва планує створення причини для вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: reuters.com/world/us-soldiers-expected-land-poland-saturday-defence-sources-2022-02-04/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини