Головна Новини Оборона 2022 Перша військова допомога від Молдови: що держава запропонувала Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша військова допомога від Молдови: що держава запропонувала Україні

Молдова запропонувала допомогти саперами

28 квітня 2022, 10:39
Поділіться публікацією:

Молдова висунула пропозицію щодо відправлення до України саперів, щоб розмінувати звільнені населені пункти. Таку заяву зробила президент Молдови Мая Санду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на JurnalTV.

Перша військова допомога від Молдови: що держава запропонувала Україні

Прапор Молдови - фото з відкритих джерел

"Ми намагаємось допомогти Україні та надати їй транспортні артерії. Запропонували допомогти саперами, надати гуманітарну допомогу. Це те, що ми можемо", — повідомила президент Молдови.

Також Мая Санду зазначила, що банківська система Молдови доєдналася до пакету економічних санкцій проти росії, які запровадили країни-члени ЄС.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у британській розвідці розповіли, скільки ще у РФ кораблів, здатних завдавати ударів по Україні. Чорноморський флот РФ дійсно зазнав втрат, після потоплення крейсера "Москва" та втрати десантного корабля "Саратов", проте він зберігає здатність завдавати ударів по українським і прибережним цілям. У Великій Британії зазначають, що Кремль сконцентрував у Чорноморській оперативній зоні до 20 кораблів, а також підводні човни.

Також "Коментарі" писали, що генерал СБУ розповів про зустріч Зеленського, після якої відбудеться перелом у війні. Оперативне постачання сучасного озброєння, яке мають передові армії країн НАТО, може стати переломним моментом у війні Росії проти України.

Також "Коментарі" писали, що у Херсоні прогриміли вибухи – у місті перестало працювати російське ТБ. Пізно ввечері у тимчасово окупованому Херсоні було чутно вибухи, що призвели до того, що спалахнула пожежа. При цьому самі городяни зазначають, що була серія вибухів, які було важко підрахувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини