Головна Новини Оборона 2022 Окупанти викрадають мирних українців і видають їх за полонених солдатів ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти викрадають мирних українців і видають їх за полонених солдатів ЗСУ

Людмила Денісова розповіла, що окупанти викрадають українців

6 квітня 2022, 17:23
Поділіться публікацією:

Російські окупанти викрадають українських мирних чоловіків і видають їх за "військовополнених". Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Окупанти викрадають мирних українців і видають їх за полонених солдатів ЗСУ

Людмила Денісова - фото з відкритих джерел

За словами Денісової, є свідчення, що, відступаючи з території Київщини, російські окупанти викрадали українців і тепер показують їх у російських ЗМІ як "полонених" військовослужбовців ЗСУ.

Українських чоловіків перевдягли у військову форму й змушують брати участь у пропагандистських відеороликах. Одного з чоловіків на відео впізнали його рідні.

Про масове захоплення цивільних стало також відомо від звільненого з російського полону українського військового, який розповів про те, що в СІЗО в Курську (Росія) перебуває понад 40 українських мирних жителів.

"Закликаю Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення Росії до України та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці злочини та порушення прав людини РФ в Україні", — заявила Денісова.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росії уникають як прокаженого: у Міжнародному суді ООН РФ тепер без адвокатів. Більше не збираються продовжувати співпрацю з Росією навіть її адвокати в Міжнародному суді ООН. Вони висловили переконання, що більше не бачать можливості представляти країну, яка відверто порушує права людей та є міжнародним злочинцем.

Також "Коментарі" писали, що Боррель закликав Європарламент надати більше зброї Україні й відмовитися від російських енергоносіїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини