Головна Новини Оборона 2022 Окупанти перейшли у наступ на Запоріжжя
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти перейшли у наступ на Запоріжжя

Дії російських окупаційних військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенції

6 березня 2022, 12:47 comments2120
Поділіться публікацією:

Російські війська намагаються здійснити наступ на Запоріжжя. Таку заяву зробив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух на своїй сторінці у Фейсбук. 

Окупанти перейшли у наступ на Запоріжжя

Заява голови Запорізької ОДА - Фейсбук сторінка Олександра Старуха

За інформацією Старуха, противник веде наступ на Запоріжжя силами до 3-х БТГр і за допомогою авіації після перегрупування та введення частини оперативних резервів.

"А саме: населених пунктів Малинівка, Любимівка, Пологи, Гуляйполе. При цьому окупанти активно застосовують артилерію та танки, продовжуючи нарощувати зусилля з метою завдати удару по підрозділам наших військ", – заявив Старух у своєму повідомленні.

Старух зазначив, вночі поблизу Гуляйполя ЗСУ обронялися й завдавали всіма можливими засобами вогневого ураження противнику. Російські окупанти використовували нальоти авіації та артилерійські удари. Нині просування російських військ вглиб на певних кордонах не спостерігають.

Також Старух наголосив, що підрозділам артилерії ЗСУ вдалося 6 разів завдати вогневого ураження противнику на шляхах його просування та в районах зосередження.

"Що стосується ситуації в тимчасово окупованих населених пунктах таких як: Пологи, Василіва, Токмак, то ситуація там на контролі у очільників місцевих громад. Які після ганебного вторгнення окупаційних військ налагоджують процеси життєдіяльності на місцях. У Мелітополі люди героїчно виходять на акції протести проти окупантів. В Енергодарі персонал ЗАЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх роботу відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації. Місто знаходиться в облозі. Населений пункт Оріхів під контролем наших військ", — наголосив голова Запорізької ОДА.

Старух у своєму повідомленні зазначив, що дії російських військ зараз є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенцій.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прикордонники затримують на кордонах ухилянтів від мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини