Обстріл мирних російських міст: РНБО повідомила про нову провокацію Кремля

РФ готує обстріли мирних російських міст, аби звинуватити Україну

Росія шукає нові способи виправдання своєї агресії проти України, тому незабаром агресор планує обстріл мирних житлових кварталів російських міст, що знаходяться поблизу з українським кордоном, щоб звинуватити у цьому ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на сторінку прес-служби РНБО у Twitter.

Як повідомляє прес-служба РНБО, Володимир Путін може вдатися до обстрілу мирних російських міст через те, що його спроба захопити всю Україну зазнала фактичної поразки.

"В умовах фактичної поразки військового вторгнення в Україну російська влада готується до реалізації ймовірного сценарію, який передбачає обстріли житлових кварталів міст поблизу українського кордону та подальше звинувачення в цьому українських військових", - йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

Як повідомляли раніше "Коментарі", окупанти перейшли у наступ на Запоріжжя. Противник веде наступ на Запоріжжя силами до 3-х БТГр і за допомогою авіації після перегрупування та введення частини оперативних резервів. Вночі поблизу Гуляйполя ЗСУ обронялися й завдавали всіма можливими засобами вогневого ураження противнику. Російські окупанти використовували нальоти авіації та артилерійські удари. Нині просування російських військ вглиб на певних кордонах не спостерігають. Також підрозділам артилерії ЗСУ вдалося 6 разів завдати вогневого ураження противнику на шляхах його просування та в районах зосередження.

Також "Коментарі" писали, що під Миколаєвом розгромили окупантів: більшість із них – колишні українські військові.