Головна Новини Оборона 2022 Найгірший сценарій у війні з росією: чим вона може завершитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Найгірший сценарій у війні з росією: чим вона може завершитися

Україна і світ чутиме дуже багато шантажу від агресора

5 травня 2022, 12:14 comments1681
Поділіться публікацією:

Як і чим Захід може відреагувати на застосування ядерної зброї з боку рф, чи зросте супротив в країні-агресорі, якщо оголосять загальну мобілізацію та що намагаються досягнути російські війська, продовжуючи наступ на сході і півдні. Про це розповів в ефірі радник президента та воєнний оглядач Олексій Арестович.

Найгірший сценарій у війні з росією: чим вона може завершитися

Фото ілюстративне / Pixabay

За його словами, ядерного шантажу з боку російського керівництва Україна і світ буде чути багато до кінця війни, особливо, коли ЗСУ почнуть наступ на позиції окупантів й будуть зазнавати й надалі значних втрат. До 2022 року рф постійно шантажувала світ своєю зброєю та військовою силою, це був головний аргумент в геополітиці. Однак наразі ситуація не така, як була в 2014 році — українці, світ і Захід вже не бояться рф й навіть ядерної війни. Представники США та Британії раніше заявляли про удар у відповідь й продовжують нагадувати Кремлю.

Щомісяця збиратиметься 40 міністрів оборони, як в Рамштайні, задля консультацій. Під час першої зустрічі було поставлено мету -нанести військову поразку росії, щоб рф не змогла використовувати армію для політики.

Як наголосив Арестович, суто гіпотетично, країни НАТО можуть застосувати два сценарії проти рф. Перший — це завдати удару по бункерам, де ховається вище керівництво росії спеціальною ядерною зброєю малої дії, але проникаючою з радіусом забруднення до одного кілометру. Ця зброя дістає найбільш заглиблений та броньований бункер навіть глибині один кілометр.

Другий — удар конвенціональною зброєю всіх сил НАТО по російській авіації, наземним установкам та флоту. Або поєднати два удари по бункерам та по армії. За його словами, один американський есмінець може затопити російський флот в одному з морів ракетами Tomahawk, яких в США кілька тисяч. В Штатів є можливість знищити 90% ядерних сил рф конвенціональним ударом.

Стратегічно російська армія програла українській, а оперативно в них ще є потенціал. Росіяни наступають на трьох напрямках й намагаються створити вигідні умови для перемовин, просунувшись і захопивши території, або хоча б заморозити конфлікт й перевести його в позиційну війну. Однак в ОП вже наголошували, що на "вічні" мирні перемовини Україна не піде й в цьому нас підтримали партнери. Тиск санкцій буде,  супротив ЗСУ й іноземних добровольців буде, спротив в самій росії буде, щоб повалити режим.

Оскільки, на думку Арестовича, якщо в рф оголосять війну, то супротив в росії посилиться. Люди або підуть партизанити, або будуть саботувати та робити диверсії. Наразі оцінити, що в них у головах дуже важко як і їх готовність виступати проти режиму. Однак добровільно без ексцесів мобілізація не пройде навіть серед прихильників режиму — одна справа дивитися про війну на дивані, інша — воювати в окопах.

Як повідомляв портал "Коментарі", Анатолія Шарія затримали в Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини