Головна Новини Оборона 2022 Навіщо окупанти обстрілюють залізницю і чи вдасться їм перешкодити поставкам зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо окупанти обстрілюють залізницю і чи вдасться їм перешкодити поставкам зброї в Україну

Пошкодження залізниці можна швидко відновити, впевнений Арестович

26 квітня 2022, 15:43
Поділіться публікацією:

Радник президента Олексій Арестович заявив, що обстріли ракетами залізничного полотна та станцій не зупинять постачання озброєння для України з боку Європи.

Навіщо окупанти обстрілюють залізницю і чи вдасться їм перешкодити поставкам зброї в Україну

Фото Телеграм Максим Козицький

"Засобами, які є в рф, крилатими ракетами, Іскандерами, неможливо зірвати залізничне постачання в Україні. Навіть уповільнити неможливо. Ті пошкодження, які вони наносять, відновлюються за добу, дві, три. Вони кидають "в пічку" останні резерви армії. Російським генералам не вистачає сміливості вийти і сказати, що в них не вийде, щоб припинили вбивати людей і зберегли щось для росії. В росії від Ленінграда до Курил немає військ. Зараз таліби підуть в наступ, а немає чим зупиняти. Всі 10 армій тут й частина з них вже не існує", — заявив Арестович.

Окупанти наступають від Ізюму з 4 квітня, за 22 доби вони просунулися на 2 кілометри, зрівнявши на цій ділянці все з землею. ЗСУ відійшли на більш вигідні позиції — це маневр.

Блінкен і Джонсон заявляли, що ця війна має бути виграна у росії військовим шляхом й вони докладуть до цього зусиль. Спочатку допомога від США була обмежена, зараз "відкрилися шлюзи", говорить Арестович, хоча закон про ленд-ліз до кінця не ухвалений, його мають проголосувати цього тижня.

"За два-три тижні після початку активної фази вони виснажаться за умови масованого активного наступу. В них немає більше війська. В них є ще угруповання 20 тисяч на кордонах, це останній резерв. Кидати його сюди — абсолютно безглуздя. Політичне керівництво ставить завдання захопити Одесу. Якщо вони почнуть робити коридор до ПМР, то ми розіб'ємо їх ще швидше. Вихід у нас один — викинути їх звідси фізично й як тільки нам надійде важке озброєння — ми підемо в контрнаступ", — наголосив він.

Як повідомляв портал "Коментарі", генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг візьме участь у засіданні Консультативної групи безпеки по Україні – на авіабазі Рамштайн у Німеччині 26 квітня. Зустріч проводиться міністром оборони США Ллойдом Остіном і буде присвячена поточній ситуації в Україні та пов'язаним із нею питанням безпеки, з якими стикаються союзники та партнери по НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини