Наступ російських окупантів на Луганщині й Одещині несподівано загальмував: у чому причина

Негода зупинила наступ окупантів на Одещині та Луганщині

Дощова погода гальмує наступ російських окупантів на Луганщині. А штормова погода в Чорному морі заважає російському десанту висадитися на Одещині.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що нещодавно окупанти почали стягувати важку техніку ближче до лінії фронту. Однак дощ наразі псує плани російської армії.

"Сьогодні-завтра мав би початись наступ. Але сьогодні у нас почався дощ і не маленький, і, за прогнозом, цей дощ триватиме декілька днів. І це на 100% піде нам на руку, тому що Луганщина – це все ж таки більш сільська місцевість, і є декілька доріг, по яких можна пересуватись технікою. І це треба вишикуватись в колону, а це легка мішень, легка ціль для наших захисників", - зазначив Гайдай.

Також оперативне командування "Південь" зазначає, що через погіршення погоди десантування російських військ в Одеській області не можливе.

"У Чорному морі зберігається штормова погода із прогнозованим погіршенням, отже, якщо для висадки десанту умови несприятливі, то загроза ракетних атак як з моря, так і з тимчасово окупованого Криму залишається", - йдеться в повідомленні оперативного командування "Південь".

Як повідомляли раніше "Коментарі", в ОП повідомили ключовий момент війни, який "змінить багато для всіх". Битва з російською армією на сході України стане для нашої держави вітчизняною війною і шансом змінити перебіг подій.

Також "Коментарі" писали, що Міноборони назвало проміжні цілі РФ перед другою спробою захопити всю Україну.

Читайте на порталі "Коментарі": у СБУ розповіли, як Кремль ще 2021 року почав створювати нові "республіки" в Україні.