Головна Новини Оборона 2022 Наскільки може затягнутися позиційна війна з окупантами
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки може затягнутися позиційна війна з окупантами

Арестович розповів про термін війни з російськими військами

27 квітня 2022, 09:11 comments1231
Поділіться публікацією:

Під час ефіру з Марком Фейгіним радник президента Олексій Арестович прокоментував ситуацію в Придністров'ї, заяви рф про "звільнення" Молдови та терміни війни з російськими окупантами. За його словами, на війну впливатимуть багато різних факторів, тож бойові дії можуть затягуватися.

Наскільки може затягнутися позиційна війна з окупантами

Олексій Арестович, фото Facebook

"Треба налаштовуватись на довгу історію. Припинення активної фази на Донбасі, цього конкретного наступу, і перехід у позиційку аж ніяк не означає кінця війни. Це все одно тактичні дії, рейди, нальоти, обстріли — це доволі довга історія. Може бути дуже довгою, аж до Нового року. Там все залежить від низки обставин", — заявив він.

Також Арестович додав, що нове озброєння від союзників, яке постачають Україні, почне впливати на ситуацію та застосовуватися активно на полі бою лише наприкінці травня – на початку червня, коли буде отримано у потрібних кількостях.

Щодо заяв Кремля стосовно "звільнення" Молдови та можливих ракетних ударів по її території, зокрема, окупованого ними Придністров'я, то радник глави держави вважає, що поки що не зрозуміло до чого все йде. Можливі два варіанти розвитку подій: або війська з Придністров'я підуть воювати проти молдован — на Кишинів, або можуть спробувати просунутися в бік України — робити наступ на Одеську область.

Схоже на те, що Кремль не послуговується військовою логікою, а лише політичною — мати якісь здобутки до 9 травня, вважає Арестович. По суті, це відкриття нового операційного напрямку. Однак в Молдови можуть бути великі неприємності. Влада країни може звернутися за допомогою до Румунії та України.

Є вірогідність, що румуни захочуть вступитися за молдован. Доля нашого сусіда не байдужа й українцям. Втім, має бути офіційне звернення президентки Маї Санду до української влади про допомогу, щоб надалі вже можна було щось говорити про Придністров'я, адже це територія суверенної Молдови.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше президент Молдови Майя Санду вимагала від росії вивести війська із Придністров'я. Експерти оцінили шанс повернути ці території під владу Кишинева.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини