Головна Новини Оборона 2022 Наші воїни проводять успішні контратаки, - міністр оборони розповів про ситуацію на 16 день війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Наші воїни проводять успішні контратаки, - міністр оборони розповів про ситуацію на 16 день війни

Чиновник розповів про виплати військовим, держзакупівлі та підтримку української армії з боку військово-політичного керівництва

11 березня 2022, 15:56 comments4621
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про ситуацію в країні на 16 день війни. За його словами, російських окупантів багато, але вони вже втратили ініціативу. Натомість українська армія здійснює активну оборону та проводить успішні контратаки на усіх напрямках.

Наші воїни проводять успішні контратаки, - міністр оборони розповів про ситуацію на 16 день війни

ЗСУ проводить контратаки, фото з відкритих джерел

"Відео втечі російських танкових підрозділів під Броварами закарбується у всьому світі як реальний стан "другої армії" планети. Колись славетна Таманська дивізія, створена свого часу у Харкові, схоже, під Харковом свій "славетний" шлях і закінчить. Як і Кантемирівська", — наголосив міністр.

В Чернігівській області українські військові здобули чимало трофейної російської бронетехніки. Повітряні Сили збивають ракети та нищать літаки й гвинтокрили противника.

Окупанти завдають ударів по містах. Наразі складна ситуація в Маріуполі. Влада намагається забезпечити гуманітарні коридори, хоча це "надзвичайно складно – росіяни бомбардують місто навіть під час офіційних перемовин", зазначив міністр.

Відомо, що на тимчасово окупованих територіях південних областей окупанти намагаються розгорнути поліцейську інфраструктуру, але це ненадовго, запевнив чиновник.

Наразі Міністерство займається забезпеченням армії. 10 березня військові частини отримали 12,5 млрд гривень, які спрямовано на виплату додаткової винагороди на час дії воєнного стану військовослужбовцям. Виплати військовим здійснюють раніше терміну. Армійці отримуватимуть 100 тис. гривень на місяць та премії за знищену техніку.

Вже налагоджено систему оборонних закупівель, їх не буде включено до річного плану. Робота в цій сфері триває, звіти з результатами в електронній системі оприлюднять після припинення чи скасування воєнного стану. Логістичний штаб працює над вчасними доставками всього необхідного для бійців. Міністр також подякував громадянам, бізнесу за підтримку армії.

Як повідомляв портал, з початку війни російські загарбники вбили більше громадян України, ніж загинуло у військових боях з усіх структур сектору оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини