Головна Новини Оборона 2022 На сході окупанти намагаються вчинити хімічну аварію на заводі "Азот"
commentss НОВИНИ Всі новини

На сході окупанти намагаються вчинити хімічну аварію на заводі "Азот"

Росіяни обстрілюють хімічний завод "Азот" в Сєвєродонецьку

6 травня 2022, 10:54
Поділіться публікацією:

Окупанти обстрілюють всю територію Луганської області, що підконтрольна Україні, на ній лишається ще близько 50 тисяч цивільних. Там, де можливо евакуація триває, але люди не хочуть виїжджати.

На сході окупанти намагаються вчинити хімічну аварію на заводі "Азот"

Фото Телеграм Луганська ОВА

Ворог намагається створити екологічну катастрофу в регіоні — навмисно цілить по хімічному підприємству "Азот". 5 травня пожежникам вдалося ліквідувати загрозу загоряння промислових цистерн. Окупанти стріляли в АЗС та залізничне господарство ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот". Горіли шпали та трава, пожежу ліквідовано. Однак в цьому напрямку продовжуються обстріли 6 травня, попередньо, здійснено обстріл заводу. Інформації від ОВА ще немає.

За інформацією голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, окупантам не вдається захопити Сєверодонецьк, але прилегле село Воєводівка вже кілька разів переходило під контроль окупантів, потім ЗСУ вибивали їх звідти. Місто за добу обстрілювали 16 разів — гатили по житлових кварталах та об’єктах інфраструктури. В результаті обстрілів пошкоджено 12 будинків, електропідстанція, комплекс торговельних споруд. Загинуло двоє громадян.

Попасна майже вся зруйнована вщент, але українські воїни тримаються там повністю взяти контроль над містом ворогу не вдається. Окупанти постійно розстрілюють місто та бомблять, не можливо звідти нікого евакуювати. Останній раз евакуаційні автобуси розстріляли, водія взяли в полон. Скільки там ще цивільних важко встановити, зв'язку з громадою немає.

Тривають важкі бої в Білогорівці, ворог намагається захопити цей населений пункт, щоб взяти в оточення всіх військових ЗСУ в районі. Там оборону наші військові тримають. Для потреб військових і евакуаційних місій підвозиться дизельне пальне.
Сергій Гайдай говорить, що ЗСУ готуються до посилення атак росіян в найближчі дні.

Досі не виходять на зв'язок працівники ДСНС з 4 травня. Зникли безвісти двоє рятувальників -  Денис Колотілов та Геннадій Муратов, можливо, потрапили в полон біля Нижнього, що на лінії фронту.

Як повідомляв портал "Коментарі", скільки ще людей врятували з "Азовсталі" та Маріуполя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини