Головна Новини Оборона 2022 Маляр розповіла про забезпечення підрозділів ЗСУ амуніцією та продовольством
commentss НОВИНИ Всі новини

Маляр розповіла про забезпечення підрозділів ЗСУ амуніцією та продовольством

В Міноборони повідомили про ситуацію з потребами та забезпеченням армії

10 червня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

Під час прес-конференції заступниця міністра оборони Ганна Маляр доповіла щодо матеріального та фінансового забезпечення армії. Військові отримають грошову винагороду за травень, буде перераховано на ці потреби 65,2 млрд грн.

Маляр розповіла про забезпечення підрозділів ЗСУ амуніцією та продовольством

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Протягом першого тижня червня Міноборони видало військовим: 21,5 тисячі бронежилетів, 7,8 тисячі шоломів, 5,2 тисячі пар взуття та 10,71 тисячі комплектів форми. Очікується постачання ще 19 тисяч бронежилетів та 14 тисяч шоломів від іноземних постачальників.

За словами Маляр, у травні збільшилася на 82% у порівнянні з квітнем потреба в бронежилетах для підрозділів Збройних сил, потреба в шоломах зросла на 55%, зросла також необхідність в постачанні літніх черевиків на 60%, комплектів форми та інших необхідних речей, в тому числі й продовольства, й зброї, захисних елементів та одягу. Заступниця міністра говорить, що Міноборони налагодило стабільне ритмічне постачання всього необхідного на фронт.

Відповідно до звіту міністра фінансів на засіданні комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, фактичні витрати України за травень 250 мільярдів грн, тоді як доходи з податків та митниці становлять 83 млрд грн, ще 18 мільярдів гривень до бюджету надійшли від грантів.

Серед витрат на потреби армії — 118,4 мільярда гривень, на соціальні виплати і соцзахист — 29,4 мільярда гривень, на медичні гарантії та освітні субвенції — 28 мільярдів гривень.

Як писав портал "Коментарі", закрити лазівки для обходу санкцій росією реально, але чи піде на цей крок Захід Експерти проаналізували ситуацію з дієвістю санкцій від ЄС та США.

Також ми повідомляли, що в Дніпрі бізнесмени та депутати створили виробництво бронежилетів для ТРО та ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини