Головна Новини Оборона 2022 Литва надала військову допомогу Україні: додаткове озброєння надійде протягом кількох днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва надала військову допомогу Україні: додаткове озброєння надійде протягом кількох днів

Прем'єр Литви заявив, що Україна отримає зенітні ракети Stinger протягом кількох днів

10 лютого 2022, 17:09
Поділіться публікацією:

Україна отримає зенітні ракети "Стінгер" від Литви за кілька днів, заявила прем’єр-міністр Литви Інґріда Сімоніте під час візиту до Києва у четвер, 10 лютого. Про це повідомляє Reuters.

Литва надала військову допомогу Україні: додаткове озброєння надійде протягом кількох днів

Прем'єр-міністр Литви Інґріда Сімоніте - Reuters

Протягом останніх тижнів Україна отримала літаки військової допомоги від країн-союзників по НАТО, щоб укріпити свою оборону після того, як Росія зібрала понад 100 тисяч військових біля кордонів України.

"Ми збільшуємо кількість військових інструкторів у країні та забезпечуємо Україну додатковим озброєнням і технікою. Зенітні ракети "Стінгер" із Литви досягнуть України найближчими днями. Я сподіваюся та щиро бажаю, щоб Україні ніколи не довелося їх використовувати", — сказала Сімоніте.

Як повідомляли раніше "Коментарі", 9 лютого в Україну прибув новий військовий вантаж із партією боєприпасів у рамках військово-технічної допомоги з боку Сполучених Штатів Америки. Раніше на аеродром прилетів дев'ятий літак із військовою допомогою від США, він привіз понад 80 тонн патронів для ЗСУ. Загалом 9 лютого "Бориспіль" прийняв три авіавантажі військової допомоги для ЗСУ від союзників України.

Також "Коментарі" писали, що Кулеба прокоментував пояснення Німеччини щодо відмови від постачання зброї. Україна вважає несправедливими пояснення офіційного Берліна щодо відмови від постачання озброєння на тлі зростання російської загрози. Таку думку висловив голова МЗС України Дмитро Кулеба під час брифінгу, додавши, що це питання він має намір продовжити обговорювати зі своєю колегою у МЗС Німеччини під час її візиту до Києва.

Дмитро Кулеба зазначив, що питання постачання озброєння Україні, де потрібна обов'язкова згода Німеччини, є ключовим для МЗС України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини