Головна Новини Оборона 2022 Кулеба та Резніков зустрілися з Блінкеном, Остіном та Байденом: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба та Резніков зустрілися з Блінкеном, Остіном та Байденом: про що говорили

Росія потрапила в "санкційний котел"

26 березня 2022, 15:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков провели у Польщі зустріч з американськими колегами – державним секретарем Ентоні Блінкеном та міністром оборони Ллойдом Остіном. Про це повідомив Дмитро Кулеба на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Кулеба та Резніков зустрілися з Блінкеном, Остіном та Байденом: про що говорили

Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба розповів, що під час зустрічі до них приєднався президент США Джо Байден, з яким у них також відбулася тривала розмова.

"Багато про що говорили, але є дві речі, якими я можу поділитися. Перше – те, що відбувається в Україні, змінить 21 століття. У нього (Байдена – ред) є абсолютно чітке розуміння цього. Те, про що ми говорили з 14 -го року, що це не війна Росії проти України, це війна тиранії проти вільного світу. Сьогодні президент Байден так і сказав — те, що відбувається в Україні, змінить історію 21 століття. Ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на нашу з вами користь. На користь України, на користь демократичного світу.

"Друге — це, безумовно, слова президента Байдена про те, що США непохитно будуть з Україною у всьому до нашої перемоги. Ніщо не змусить США відвернутися від України або послабити підтримку України. Навпаки, ця підтримка тільки зростатиме. І у зв'язку з цим ми з колегами, я з містером Блінкеном та Резніков Олексій з містером Остіном, проговорили конкретні речі, конкретні наступні кроки щодо розвитку нашої взаємодії. По-перше, говорили про санкції, над новими санкціями вже працюємо", — сказав Кулеба.

Кулеба повідомив, що він порушив питання про закриття американських та європейських портів для кораблів РФ та вантажів. Також говорили про те, щоб застосовувати індивідуальні санкції не лише проти олігархів та найближчого оточення Путіна, а й проти всіх політичних фігур РФ.

"По-третє, ми говорили про те, як нам "підбадьорити" окремі європейські країни, які намагаються зараз під різними приводами не приймати нових жорстких санкцій. І ще ми домовилися про те, як і з якими країнами працюватимемо для того, щоб вони не ставали простором для обходу санкцій", — наголосив глава МЗС.

Кулеба підсумував, що Росія потрапила зараз у "санкційний котел" і він найближчими днями, тижнями, місяцями, тільки більше стискатиметься.

Щодо зброї, глава МЗС розповів, що також була розмова з конкретними цифрами та назвами. Кулеба запевнив, що у цьому напрямі буде також прогрес та розвиток подій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Росії заявили , що війна продовжиться, поки Україна не стане "нормальним сусідом". Про це говорить заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Читайте також про те, що у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли , що окупанти знімають техніку з "консервації", але вона розкрадена: командир танкового полку РФ наклав на себе руки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини