Головна Новини Оборона 2022 Коли Путін отримає покарання за воєнні злочини: в ОП надали пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Путін отримає покарання за воєнні злочини: в ОП надали пояснення

Арестович повідомив, чому Путін має бути покараний

7 квітня 2022, 10:52
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович впевнений, що президента Росії Путіна спіткає покарання, зокрема, за воєнні злочини проти України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Арестович зробив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

Коли Путін отримає покарання за воєнні злочини: в ОП надали пояснення

Арестович - фото з відкритих джерел

"Безумовно, потрібен окремий суд спеціальний по злочинах в Україні, як колись – по колишній Югославії. А там уже дійде до видачі Путіна. Тому що за простою логікою, за простими логічними фактами, військові не змогли це скоїти (воєнні злочини – ред.) без команди з Москви вищої", — заявив Арестович.

Арестович пояснив, що за ті воєнні злочини, скоєні в Україні, можливі тільки якщо військові втрачають командування або якщо їм надійшов такий наказ від центральної влади в Москві.

"Чому? Тому що такі злочини можливі лише у двох випадках. Перший – це коли збройні сили втратили управління і командири просто не керують підрозділами. Але всі ті, хто був у Бучі – це елітні підрозділи – дуже вправно і вдало відійшли, за всіма правилами військової науки. Значить, управління було збережено. А якщо управління не було збережено, ці злочини заохочувались командуванням. А ми ж знаємо, що таке централізована російська машина. Що командувач угруповання, генерал-лейтенант якийсь не міг віддати такий наказ, якби не було команди від Москви. Тобто на свій страх і ризик він би не зробив цього", — пояснив радник голови ОП.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Білому домі назвали мету Путіна після виведення військ із північної частини України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини