Головна Новини Оборона 2022 Керівництво росії наказало знищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні - ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівництво росії наказало знищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні - ГУР

Укаїнська розвідка повідомила, що росія намагається приховати докази своїх злочинів в Україні

13 квітня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Влада рф наказала знищити всі докази злочинів російської армії в Україні. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробило Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Фейсбуці.

Керівництво росії наказало знищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні - ГУР

Мобільний крематорій - фото з відкритих джерел

Після того, як дії російських військових у Бучі Київської області набули розголосу, армія рф почала використовувати в Україні мобільні крематорії. Зокрема повідомляється про перебування 13 мобільних крематоріїв у Маріуполі для зачистки вулиць міста від тіл загиблих мирних жителів. Усіх потенційних свідків злочинів окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори й знищити.

Також воєнною українською розвідкою фіксувалися випадки використання мобільних крематоріїв у Чернігівській області, а також у місті Новоайдар Луганської області.

"Також, ЗС росії використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військовослужбовців, з метою приховування реальної кількості своїх солдатів, які загинули в ході російської агресії проти України та відмови у виплатах сім’ям загиблих росіян. Дії російської армії підпадають під визначення “геноцид” відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Російське керівництво й надалі намагатиметься приховувати факти військових злочинів в Україні", — йдеться в повідомленні Головного управління розвідки.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Зеленського розповіли про успішну операцію в Маріуполі: морпіхи з'єдналися з полком "Азов".

Читайте на порталі "Коментарі": у британській розвідці розповіли, що змусило Путіна поміняти командувача війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини