Головна Новини Оборона 2022 Харківський автозавод передав ЗСУ інженерну техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Харківський автозавод передав ЗСУ інженерну техніку

Шляхопрокладачі БАТ-2 передані до Збройних Сил України

17 січня 2022, 16:09
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Харківський автомобільний завод", що входить до складу "Укроборонпрому", надало Збройним Силам України шляхопрокладачі БАТ-2. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Харківський автозавод передав ЗСУ інженерну техніку

БАТ-2 - фото з відкритих джерел

Як повідомили в "Укроборонпромі", фахівці Харківського заводу працювали над ремонтом агрегатів, гідросистем, інженерного обладнання й шасі. Після того, як було перевірено всі тактико-технічні характеристики наприкінці 2021 року, усю техніку було передано підрозділу інженерних військ ЗСУ.

БАТ-2 (бульдозер на артилерійському тягачі – 2 модель) — це шляхопрокладач, головна мета якого — механізація інженерних робіт у процесі прокладання колонних шляхів, під час підготовки та обладнання позицій підрозділів Збройних Сил України в місцях, де виконуються бойові завдання.

Як повідомляли раніше "Коментарі", головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний наголосив, що порядок військового обліку для українок діяв з 1994 року. Також він додав, що жінок не призиватимуть на строкову службу та не йдеться про обов’язкову мобілізацію жінок до Збройних Сил. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства оборони. З іншого боку, у 2022 році планується цифровізувати процедуру внесення змін про місце реєстрації чи проживання військовозобов'язаних, взяття на військовий облік буде спрощено для комфорту громадян.

Також "Коментарі" писали, що головнокомандувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород. Концепція нагородної системи була розроблена на основі національних бойових традицій та з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини