Головна Новини Оборона 2022 Гуманітарний коридор з «Азовсталі» зірвано: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуманітарний коридор з «Азовсталі» зірвано: подробиці

Російські військові зривають евакуацію людей із "Азовсталі"

25 квітня 2022, 16:18
Поділіться публікацією:

Гуманітарний коридор із "Азовсталі" для евакуації цивільних зірвано. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила віцепрем’єр України Ірина Верещук.

Гуманітарний коридор з «Азовсталі» зірвано: подробиці

Ірина Верещук - фото з відкритих джерел

За словами Верещук росіяни вкотре зривають евакуацію мирного населення із "Азовсталі". 

"Важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін. Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не забезпечує безпеку, і тому, власне, і не є гуманітарним коридором", — повідомляє Верещук.

Верещук заявила, що звернулися до Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша й попросили його виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору із заводу в Маріуполі. Також, за словами Верещук, у колоні мають бути представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Сподіваємося на результативність переговорів Генерального секретаря ООН з російськими представниками", — йдеться в повідомленні Верещук.

Як повідомляли раніше "Коментарі", окупанти завдали ракетних ударів в чотирьох областях: що відомо. За добу окупанти знову випустили ракети по українських містах — заводах, залізниці та іншій інфраструктурі.

Також "Коментарі" писали, що у Bellingcat назвали ключову мету Путіна в Україні до 9 травня. У разі невдачі агресор може вдатися до терористичних заходів, прогнозує експерт. Керівник проекту розслідувань зазначив, що військово-політичному керівництву РФ все складніше і складніше приховати паніку. Є невизначене бажання продати росіянам бодай якусь "перемогу" до 9 травня. За словами журналіста-розслідувача, щодня без перемог викликає у росіян дедалі більше запитань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини