Головна Новини Оборона 2022 Експерт розповів, у чому особливість гранатометів, які Британія передала Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, у чому особливість гранатометів, які Британія передала Україні

Найголовнішими союзниками України стають США та Великобританія

19 січня 2022, 07:25 comments1516
Поділіться публікацією:

Порадували новини, що британці доставили в Україну партію протитанкових гранатометів 5-го покоління NLAW. Це аналог американських "Джавелін", але стріляють ефективно до 600 метрів, по нерухомим цілям – до 800 (у "Джавеліну" від 2500 до 4750, а українська "Стугна-П" — 5000, хоча не має принципу "вистрілив та забув", до того ж, важче). Незамінні у ближньому бою та умовах вуличних боїв. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт, журналіст Павло Бондаренко.

Експерт розповів, у чому особливість гранатометів, які Британія передала Україні

Протитанкові гранатомети 5-го покоління NLAW. Фото: з відкритих джерел

Він зазначає, що час на прицілювання гранатометом – 2-3 секунди. Принцип "вистрілив та забув". Тандемний заряд здатний долати динамічний захист та 500 мм броню за ним. Здатний вражати ціль зверху, як і "Джавелін". Але на відміну від "Джавеліна" із цього гранатомета можна стріляти із закритих приміщень. Плюс пускову "Джавеліна" треба берегти, а NLAW – одноразовий, вистрілив, кинув та біжи. У "Джавеліна" розрахунок 2 особи, а у цього малюка – 1, причому важить він лише 12,5 кг.

"Єдиний мінус для зброї цього класу – висока вартість, 20 тисяч фунтів. Втім, нам ця штука, що ще не ПТРК, але гранатомет, дісталася безкоштовно. Кількість цих штук не розголошується. Нехай у бурятських "трактористів" голова болить. Разом з NLAW прибули британські сержанти, які у рекордні терміни навчать нашу легендарну піхоту, як цілитись та натискати. Схоже, наші найкрутіші союзники – американці та брити (при респекті литовцям та полякам) на відміну від куплених Кремлем німців", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина продовжує блокувати військову допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини