Головна Новини Оборона 2022 Добити агресора: що ще треба зробити, щоб Росія була економічно знищена
commentss НОВИНИ Всі новини

Добити агресора: що ще треба зробити, щоб Росія була економічно знищена

Санкції проти Росії щодня знищують її економіку

8 березня 2022, 10:33
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Після вторгнення в Україну путінська Росія випередила Іран і стала найпідсанкціонованішою країною світу. Причому більше половини з 5 356 економічних санкцій щодо російських юридичних та фізичних осіб запроваджено за останні два тижні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дії світової спільноти та ймовірність того, що економічний зашморг прискорить крах путінського режиму.

Добити агресора: що ще треба зробити, щоб Росія була економічно знищена

Фото з відкритих джерел

Представник Економічної експертної платформи Олег Гетьман наголошує, що наразі стосовно РФ застосовано безпрецедентні санкції, які щодня знищують російську економіку. Біда в тому, що країна-агресор накопичила значну міць за останні 20 років, експортуючи нафту та газ до багатьох держав.

"Енергетичний експорт становить понад 50% від усього експорту РФ. Тому найкраще, що можна зараз зробити, аби остаточно позбавити агресора будь-яких засобів для продовження війни – це позбавити його майже всіх експортних доходів", – вважає економіст.

На його думку, це цілком реально. Але для цього ЄС та США мають швидко знайти нових постачальників та побудувати нову логістику. "Все це можливо, враховуючи, що ОПЕК може підняти видобуток на 15-20% протягом одного тижня і надати світові необхідні обсяги нафти, щоб замістити агресора, що поставляється з країни, – пояснює Олег Гетьман. – Та сама ситуація із природним газом. Є необхідні додаткові обсяги у різних країнах. Потрібно якнайшвидше побудувати термінали і почати постачання природного газу морем. Останні заяви EC, G7, США свідчать про те, що провідні демократичні держави налаштовані це зробити, запровадити нафтове та газове ембарго, та остаточно позбавити РФ ресурсів для продовження війни".

Виконавчий директор Асоціації захисту банків, голова громадської організації Re:Старт, фінансовий експерт Оксана Чепіжко вважає, що західні партнери України ведуть досить дивну гру щодо санкцій проти Росії.

"Тема слизька, і я не особливо вірю у швидкий крах економіки РФ із ціною на газ 3500-4000 уе за тисячу кубів. Найнейтральніша з питань санкцій – Німеччина, а вона – лідер ЄС. Це багато чого пояснює. На жаль, навіть SWIFT відключено не у всіх банків РФ, триває торгівля енергоресурсами. При цьому РФ — це країна з економікою, що заповнюється. За рахунок нафти та газу вони швидко стануть на ноги, та ще й сформують резерв, з урахуванням поточних цін на газ, нафту", – наголошує Оксана Чепіжко.

На її думку, все, що могло зробити керівництво України, буквально вибиваючи із західних партнерів санкції проти РФ, воно зробило. І робить. І навіть більше, ніж від нього очікували.

"Але чи приведуть наявні санкції, а також їхнє гіпотетичне збільшення, до краху економіки РФ, сказати поки що складно. Я особисто не дуже вірю в це, – зізналася експерт. – Принаймні у короткостроковій перспективі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ну

8 березня 2022, 13:00

потоки беженцев из украины взбесили европу, такой падали мрази даже из африки не поступало раньше


Новини