Головна Новини Оборона 2022 Як Росія змінює тактику в Маріуполі та чому Путін прийняв таке рішення щодо "Азовсталі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Росія змінює тактику в Маріуполі та чому Путін прийняв таке рішення щодо "Азовсталі"

Штурм заводу в Маріуполі не означає, що ворог перестане обстрілювати територію

21 квітня 2022, 16:22
Поділіться публікацією:

Як Росія змінює тактику в Маріуполі та чому Путін прийняв таке рішення щодо "Азовсталі"

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

Очільник Кремля наказав зупинити штурм заводу "Азовсталь" та запропонувати українським захисникам здатися. Однак бомбардування заводу не припиняються й будуть продовжуватися, говорить військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, це далеко не жест доброї волі. В Маріуполі наразі немає тактичних угруповань — їх перекинули на східний напрямок. В місто зайшли кадирівці та мобілізовані з так званих "ЛДНР".

Військове командування росії розуміє, що штурм заводу не має сенсу, бо в катакомби промзони вони зайти не зможуть, а втратять багато людей. Тому є наказ про припинення штурму, але не бомбардування, обстріли триватимуть. Путін дав військам завдання оточити периметр заводу. Далі він розраховує на те, що захисники помруть там з голоду, або здадуться.

"Путін дає накази бомбардувати Маріуполь тритонними бомбами, щоб перемогти. Йому байдуже на втрати, скільки і кого там вб'ють і байдуже скільки російських солдатів загине. Тут вони бачать фінішну межу, сподіваються, що ще один удар і місто наше. Ми підіймаємо прапор і кажемо, що ми перемогли і цю перемогу він буде подавати своєму суспільству як найбільший успіх. Він хоче отримати цю перемогу, бо інших перемог в нього немає", — говорить експерт.

Пропагандисти рф можуть зробити фейковий "парад" в Маріуполі й змонтувати відео з іншого міста. Тижні два тому була інформація на знімальних майданчиках в Підмосков'ї будують декорації Хрещатика. Для пропаганди не проблема змонтувати ролики про "звільнення" Маріуполя і начебто "відновлення життя" в місті. Фінансові витрати для Путіна не мають значення, однак з технікою є проблеми. А бомбардувальників в рф багато, тритонних бомб з радянських запасів багато — може бути тисяча.

Втім, на території заводу 20 км підземних тунелів — ціле місто під землею й бомбити його треба дуже довго й не одним літаком, пояснює експерт та додає, що російська влада може дати наказ про застосування зброї масового ураження або бомбити доки не знищать все.

Нардеп Олексій Гончаренко говорить, що Путін розуміє, що Маріуполь стоїть й росіяни нічого не можуть добитися. Тому він вирішив взяти українських цивільних та захисників міста в заручники і ними шантажувати весь світ.

"Вони не можуть взяти Маріуполь, і не можуть взяти "Азовсталь", тому він наказав начебто з гуманітарних міркувань зупинити штурм заводу. Путін — терорист, він збирається торгувати цими заручниками і шантажувати світ. А треба тиснути на Путіна, щоб врятувати всіх, хто там ховається", — наголосив він.

Захисники Маріуполя нищать ворога та закликають більше тиснути на міжнародну спільноту, щоб врятувати містян.

Окупанти риють братську могилу для маріупольців на околицях Мангуша. Відомо, що вже викопані траншеї довжиною близько 30 метрів та самоскидами звозять туди тіла. Там вже більше поховань, ніж місцеве кладовище поруч.

Як повідомляв портал, вже дві країни офіційно визнали воєнні злочини РФ в Україні геноцидом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини