Головна Новини Оборона 2022 Чому Німеччина відмовилася постачати Україні зброю - заява міністра оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Німеччина відмовилася постачати Україні зброю - заява міністра оборони

Німеччина поки що не буде постачати Україні зброю

22 січня 2022, 10:49
Поділіться публікацією:

Берлін поки що виключає поставки зброї Україні в протистоянні з Росією. Таку заяву зробила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв’ю, опублікованому в суботу, 22 січня, через кілька днів після того, як Британія почала постачати Києву протитанкову зброю. Про це повідомляє Reuters.

Чому Німеччина відмовилася постачати Україні зброю - заява міністра оборони

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт - Reuters

Двопартійна група американських сенаторів також пообіцяла Україні зброю, яка може включати ракети, стрілецьку зброю та човни, щоб допомогти країні захиститися від потенційного вторгнення на тлі нарощування російської армії на її кордонах. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, однак, наголосив на політиці Берліна не постачати летальну зброю в зони конфлікту.

"Я розумію бажання підтримати Україну, і це саме те, що ми вже робимо", – сказала Ламбрехт тижневику Welt am Sonntag.

Але поки що Берлін не готовий постачати Києву зброю, сказала міністр.

"У лютому Україна отримає повний польовий госпіталь разом із необхідною підготовкою, і все це буде співфінансовано Німеччиною на 5,3 мільйона євро (6,01 мільйона доларів). Ми повинні зробити все для деескалації. Наразі поставки зброї в цьому відношенні не будуть корисними, про це є домовленість в уряді Німеччини", – сказала Ламбрехт, зазначивши, що Німеччина лікує важко поранених українських військових у своїх військових госпіталях.

У своїй заяві вона виступила на боці міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, яка заявила, що Німеччина не буде критикувати інші країни за готовність постачати зброю Україні.

"Але я не думаю, що такі поставки можуть повернути військовий баланс", — сказав Бербок Sueddeutsche Zeitung.

Як повідомляли раніше "Коментарі", перша партія нещодавно направленої США допомоги в безпеці прибула в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 січня 2022, 12:01

Імперія зла діє так, як діяла у Криму на перших етапах – мовчазні чоловіки чітко та зосереджено, без зайвого галасу, виконували свою роботу. Зараз, за цим сценарієм, тільки в більшому масштабі, розгортають війська біля кордонів України. Імперії не потрібно: робити галасливих, рішучих заяв, як це робив Порошенко, в тому числі «Провести АТО за кілька годин»; Путін та інші політики не одягаються у камуфляж та войовничо не розмахують руками, як це робив Порошенко; крикливо не обіцяють проводити парадів у Криму чи ще десь, як Гелетей; не погрожують ходою на Крим чи ще кудись, як Чубаров; не бігають зі смолоскипами та не викрикують дикунські гасла; не відрощують бороди для надання собі мужнього вигляду, як Яценюк та Вілкул; не роблять істерики; не поводяться як гопніки та не користуються брудною лайкою, як генералісімус Ярош; не звуть купки військових арміями (УПА, УДА). Просто системно та переконливо свою роблять роботу. Але як сполохали весь світ. В нас ціле таємне міністерство пропаганди з другом Порошенка на чолі, фінансоване платниками податків, за будь якої нагоди, патріотично малювало дитячі малюнки як «рвуться пукани» у росіян. Як і що рветься зараз у наших корумпованих, продажних, наляканих патріотів?


Новини