Головна Новини Оборона 2022 Чи буде НАТО відправляти війська в Україну й закривати небо: остаточна відповідь Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде НАТО відправляти війська в Україну й закривати небо: остаточна відповідь Альянсу

Як заявив генсек Єнс Столтенберг, країни Альянсу не бажають спровокувати повномасштабну війну з Росією

24 березня 2022, 12:31 comments4054
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відправить свої війська в Україну й не закриє небо. Як повідомляють "Коментарі", про це пише УНІАН з посиланням на брифінг перед початком надзвичайного саміту глав держав та урядів країн-членів Альянсу.

Чи буде НАТО відправляти війська в Україну й закривати небо: остаточна відповідь Альянсу

Єнс Столтенберг - фото з відкритих джерел

"Ми також чітко дали зрозуміти, що не будемо делегувати війська НАТО на суходолі або літаки у повітрі", — заявив Столтенберг.

Також Єнс Столтенберг зазначив, що НАТО має не допустити загострення конфлікту за межами території України, що може спричинити ще більше смертей, руйнувань і страждань.

"Оголошення безпольотної зони над Україною означатиме, що ми маємо це зробити. А запровадити безпольотну зону означає, що ми повинні атакувати протиповітряні системи у Росії, у Білорусі і в Україні, і також маємо бути готові збивати російські літаки. І тоді ризик повномасштабної війни між країнами НАТО і Росією буде дуже високий та призведе до більших смертей і руйнувань", — повідомив генеральний секретар НАТО.

Чим зумовлено таке рішення НАТО?

Аналітик Економічної експертної платформи Олег Гетман зазначив, що введення військ НАТО, зокрема миротворчої місії, на територію України вкрай малоймовірно, тому що це може призвести до широкомасштабної світової війни. 

"Зважаючи на значну перевагу сил НАТО — ймовірність застосування РФ бактерологічної та ядерної зброї — зросте суттєво, загнаному у кут Путіну буде не багато варіантів.  Тож вбачається не реалістичним втручання НАТО у конфлікт, в той же час важливим є передача якнайшвидше Україні сучасного ПВО та літаків, що дозволить Україні самостійно перехопити ініціативу у небі і з часом відігнати агресора до українських кордонів", — зазначив експерт.

Керівник дослідних проектів у Центрі соціального інжинірингу "Реалізація та аналіз несистемних дій" Дмитро Громаков зазначив, що можливий "примус до миру", коли миротворчі сили НАТО з силами оборони України будуть працювати над знищенням військового потенціалу агресора. 

"Позиція НАТО чітка і послідовна максимально відійти  від прямого зіткнення з військами РФ. Тому можна вважати таку місію не можливою", — заявив експерт.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Данілов заявив, що ЗСУ готові до атаки військових Білорусі та попередив тих про поліетиленові пакети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Соня

28 березня 2022, 09:18

Бояться. Схаменуться, та буде пізно. Бояться шизонутого хуйла!


Новини