Головна Новини Оборона 2022 Будуть зміни: що вирішили у Міноборони щодо військового обліку жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Будуть зміни: що вирішили у Міноборони щодо військового обліку жінок

У Міноборони відтермінують реалізацію взяття на військовий облік жінок

17 січня 2022, 16:12 comments1546
Поділіться публікацією:

У 2022 році українок не будуть штрафувати за те, що вони не стали на облік, та і йти їм зараз із документами до територіальних центрів комплектування (військкоматів) не треба. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

Будуть зміни: що вирішили у Міноборони щодо військового обліку жінок

Жінки повинні ставати на військовий облік, фото Сухопутні війська Facebook ЗСУ

За її словами, у цьому році буде перехідний період і ніяких штрафів не буде. Крім того, у Міноборони поки що вивчають питання зменшення та перегляду переліку професій для жінок.

"Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених із військово-обліковими спеціальностями. Тож будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить", — написала Маляр.

У Міністерстві також розглядають питання впровадження максимальної цифровізації постановки на військовий облік для всіх громадян України. Крім того, всі процедури спростять для зручності й оперативності.

Як повідомляв портал "Коментарі", народний депутат наголосив, що українок не будуть призивати на строкову службу в армії. Жінок певних професій, які стануть на облік, будуть викликати на службу лише у воєнний час.

Також ми повідомляли, що експерти розповіли про наслідки спроб реалізувати ініціативу із постановкою жінок на облік для економіки, оскільки для взяття на облік такої кількості громадян потрібні кошти, розширення штату та багато часу. Про прямі наслідки для економіки розповів економічний експерт, співзасновник Аналітичного консалтингового агентства "Українська Фабрика Думки", кандидат наук держуправління Юрій Гаврилечко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини