Головна Новини Оборона 2022 Арестович пояснив, чому українців не попередили про початок війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович пояснив, чому українців не попередили про початок війни

Арестович дав пояснення, чому українці не знали про початок війни

7 квітня 2022, 13:02
Поділіться публікацією:

Українська влада вирішила не поширювати нібито вже давно відому інформацію щодо повномасшабного вторгнення Росії, оскільки "довелося обирати між поганим і дуже поганим". Вибір був виправданий, оскільки через паніку серед населення, яку могло спровокувати таке повідомлення, Україна цю війну "не витягнула б". Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в інтерв'ю журналісту "ISLND TV" Сергію Іванову.

Арестович пояснив, чому українців не попередили про початок війни

Арестович - фото з відкритих джерел

Як повідомив Арестович, ще в жовтні чи листопаді українська влада не знала, чи дійсно РФ нападе на Україну. Особисто Арестович отримав інформацію щодо вторгнення на початку грудня. Питання було лише в тому, коли саме РФ здійснить напад. Саме тоді в Україні почалася підготовка до війни: мобілізація резервів, проведення навчань, робота з місцевими владами.

Арестович зазначив, що українцям не повідомили про війну через те, що в державі тоді розпочався б масовий витік біженців і вони б забили всі дороги. Приблизно 8-10-12 мільйонів людей у такому разі повністю паралізували б дороги, заблокувавши рух українській армії, яка не змогла би пройти до ліній оборони.

"Це дуже бажана ситуація для військового керівництва росії. В такому випадку ми, напевно, одразу програли цю війну і лівобережжя все. Жодним чином ми б не впоралися з цією ситуацією і єдиний вихід був би просто танками давити наших же громадян, розстрілювати, щоб пройти через мости. І тепер питання: яке рішення потрібно було прийняти? Або замовчати або залишити паралізовану країну і напевно здати лівобережжя", — зазначив Арестович.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в НАТО розглядають питання постачання важкої зброї Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини