Головна Новини Оборона 2021 За три дні два “Байрактари” знищили російського “залізяччя” на 26,5 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

За три дні два “Байрактари” знищили російського “залізяччя” на 26,5 млн доларів

Протягом трьох днів: з 31 серпня по 2 вересня два безпілотники Bayraktar ТВ-2 знищили російської техніки на майже 26,5 млн доларів

4 вересня 2022, 10:29
Поділіться публікацією:

Протягом трьох днів: з 31 серпня по 2 вересня два безпілотники Bayraktar ТВ-2 знищили російської техніки на майже 26,5 млн доларів. Інформацією поділився головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний  на своїй сторінці у Facebook, передають “Коментарі”. 

За три дні два “Байрактари” знищили російського “залізяччя” на 26,5 млн доларів

Байрактар

"Упродовж трьох діб, з 31 серпня по 2 вересня, парою безпілотників Bayraktar ТВ-2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько $26,5 млн. Це 8 одиниць танків Т-72 (орієнтовна вартість одного $3 млн), по одній одиниці САУ "Акація" ($1,6 млн), БМП ($0,6 млн) та гаубиці ($0,3 млн)", – написав Залужний.

Окрім того, “Байрактарами” були пошкоджені п’ять ворожих танків Т-72 та одну БМП на суму 1,85 млн доларів.

Залужний стверджує, що загальна вартість знищеної та пошкодженої російської техніки становить  28,35 млн доларів.

"Ефективні турецькі Байрактари у вмілих руках наших воїнів — потужна зброя! Один із апаратів — допомога від дружньої Литви", –  написав головнокомандувач ЗСУ.

Як раніше повідомляли “Коментарі”, гендиректор компанії Baykar Makina Халук Байрактар заявив, що “не може бути мови” про продаж  безпілотників Bayraktar ТВ-2 росії. Він уточнив,  що на його рішення не може вплинути сума, яку може запропонувати керівництво Кремля.

Нагадаємо, у червні 2022 року українці за 12 годин зібрали 156 мільйонів гривень на Bayraktar для ЗСУ. Збір коштів (загалом — 500 млн гривень) оголосив волонтер, шоумен та політик Сергій Притула. 

Зрештою, необхідна сума була зібрана, однак компанія Baykar Makina погодилася передати безпілотники безоплатно. На зібрані кошти волонтери придбали для ЗСУ супутник для спостереження за пересуванням сил окупантів з космосу.  У Міноборони одразу ж похвалилися знімками Кримського мосту, зробленими супутником. 

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини