Головна Новини Оборона 2021 Якби не було штурму Іловайська, сьогодні Луганськ був би під контролем України, - Муженко
commentss НОВИНИ Всі новини

Якби не було штурму Іловайська, сьогодні Луганськ був би під контролем України, - Муженко

Екс-начальник Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що в штурмі Іловайська в серпні 2014 не було необхідності, за його словами, це була ініціатива керівництва МВС

20 серпня 2021, 13:35 comments7809
Поділіться публікацією:

Якби не було ініціативи МВС штурмувати Іловайськ, то був би звільнений Луганськ. Отже, не було б сьогодні ніякої структури з назвою "ЛНР". Як інформує видання "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю газеті "День" зробив колишній начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Якби не було штурму Іловайська, сьогодні Луганськ був би під контролем України, - Муженко

Віктор Муженко Фото: liga.net

За словами Муженка, він з самого початку висловлювався проти того, щоб штурмувати Іловайськ, тим більше щоб це так ретельно висвітлювалося в мас-медіа. Це було звичайною операцією, значення якої дуже перебільшувалося. У планах тоді було наступати на Луганськ. Не було завдання наступати на Іловайськ. Якби тоді ніхто не поміняв план, то Луганськ був би звільнений. Ми сьогодні не мали б "ЛНР" і над Луганськом майорів би український прапор. Тоді військовослужбовці зайняли відповідні висоти у Камброді й Луганськ проглядався дуже добре.

Віктор Муженко зазначив, єдине, чому Іловайськ був важливий — це тому що він був вузлом зв'язку та поставки з Росії техніки, але не більше цього. Досить було перерізати залізницю і тоді б сенсу у штурмі Іловайська ніякого не було. Муженко зізнався, що у 2014 році не було єдиної структури командування, були добровольчі батальйони, які не підпорядковувалися Генштабу, Штабу АТО, той же батальйон МВС "Азов" першим зайшов в Іловайськ. Саме через дезорганізацію і відсутність єдиного управлінського центру й сталася трагедія, яку зараз називають "Іловайський котел".

Читайте також на порталі "Коментарі" думку Віктора Муженка — Росія може знову розгорнути масштабну агресію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Michael

23 серпня 2021, 12:13

Сірко, а ти хто? Баба яка продає насіння?

Сірко

23 серпня 2021, 11:12

З Луганськом було б те йщо і з Іловайськом Московія віддала б Луганськ? Це розповідає не бабка на базарі а ..начальник Генерального штаба Виктор Муженко!!! ????

Ду-Ля

23 серпня 2021, 10:28

"из-за дезорганизации и отсутствия единого управленческого центра" в еврейской Украине порядка никогда не будет. Даже в Израиле оные на это не способны...

Василий

22 серпня 2021, 11:37

взяли б Луганськ?! - а як Слав"янськ з гіркіним і К?!; Волноваха, Дебальцево і Донецький аеропорт?! - хто за все це відповість?!! - щто ж бо і воно ...

Арсеній Зайчик

21 серпня 2021, 20:56

В звіті ТСК щодо трагедії під Іловайськом зазначено про стратегічні помилки Президента Петра Порошенко, екс-міністра оборони Валерія Гелетей (з часів президентства В. Ющенка працював начальником УДО і не мав необхідної компетенції) і начальника Генерального штабу Віктор Муженко, які вчинили стратегічні помилки, наслідком якої стала трагедія під Іловайськом. За Іловайськ потрібно судити Порошенка, Галетея та Муженко.

Зелёная Плесень

21 серпня 2021, 07:53

Муженко-Иловайский столько лет помалкивал а тут вдруг, к чему бы это?

Зрада

20 серпня 2021, 20:24

Ой вєй, ничесе....

Dora

20 серпня 2021, 18:17

Муженко! Fu...k you!

Василь.

20 серпня 2021, 18:17

Якщо була ініціатива МВС, то де прізвища цих ініціаторів, де кримінальні справи по них і чому вони не в тюрмі за шість років? Через вас, виродків, пів тисячі наших Героїв загинули і пропали безвісти і нікого за це не покарали.

Юрий

20 серпня 2021, 16:43

Сейчас уже можно говорить. Да? Потому, что Аваков не у руля МВД. Аваков тогда наверное считал себя Наполеоном. Вот и получили Иловайск.

Виктор

20 серпня 2021, 16:38

А есть ли смысл в этой войне вообще????

Василий

20 серпня 2021, 16:23

Именно из-за дезорганизации и отсутствия единого управленческого центра и произошла трагедия, которую сейчас называют "Иловайский котёл". Источник: https://protect.comments.ua/news/2021/esli-by-ne-bylo-shturma-ilovayska-segodnya-lugansk-byl-by-pod-kontrolem-ukrainy-muzhenko-682382.html © Comments.ua Так зачем тогда говорить, что было бы если бы... Он же не взял ОТВЕТСТВЕННОСТЬ на себя... и до сих пор никто не хочет ни за что отвечать от сюда и все проблемы


Новини