Головна Новини Оборона 2021 В Україні збільшать чисельність збройних сил після прийняття закону "Про основи національного спротиву"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збільшать чисельність збройних сил після прийняття закону "Про основи національного спротиву"

Загалом чисельність армійських формувань в Україні зросте на 11 тисяч осіб

16 липня 2021, 13:52
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 липня, Верховна Рада прийняла два закони, які напряму стосуються української армії, проекти яких були зареєстровані під №5557 та №558. Першим парламент ввід в дію закон "Про основи національного спротиву", другим — збільшив для реалізації першого закону чисельність Збройних Сил України. Про це повідомляють в інформаційному апараті Верховної Ради.

В Україні збільшать чисельність збройних сил після прийняття закону "Про основи національного спротиву"

Збройні сили України, фото з відкритих джерел

Отже, законом №5557 парламентарії визначили правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Також Законом будуть регулюватися питання підготовки українців до національного спротиву, організація системи керівництва, порядок формування та комплектації військових частин Збройних Сил України (ЗСУ), добровольчих формувань на місцях та руху опору ("партизанщини"). Закон визначає джерела фінансування та матеріально-технічного забезпечення, соціально-правовий захист людей, які надають опір ворогові, відповідальність за порушення законодавства. Кошти на фінансування сил національного опору планують залучати з Держбюджету України, з місцевих бюджетів громад, а також інших джерел, які не заборонені в Україні.

У зв'язку з реалізацію ЗУ "Про основи національного спротиву" парламент сьогодні ж таки вніс зміни до закону "Про чисельність Збройних Сил України". Їхня чисельність буде збільшена на 11 тисяч осіб і складе 261 000 осіб, з яких 215 тисяч складатимуть військовослужбовці. Збільшення особового складу ЗСУ викликане створенням нового і окремого роду військових сил - Сил територіальної оборони ЗСУ. А також подальшого розширення і розвитку з метою формування руху опору Сил спеціальних операцій у складі тих же таки ЗСУ.

Нагадаємо, цією весною українська армія отримала партію найпотужніших модернізованих танків для спротиву військовій агресії Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини