Головна Новини Оборона 2021 В Україні відремонтують та модернізують фрегат «Гетьман Сагайдачний»: укладено контракт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відремонтують та модернізують фрегат «Гетьман Сагайдачний»: укладено контракт

Наприкінці 2021 року ДП ОПЦК уклало контракт із МО України на проведення комплексу ремонтно-модернізаційних робіт на флагмані ВМС України

13 січня 2022, 17:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (ДПЦК) уклало державний контракт на ремонт та модернізацію флагманського корабля Військово-морських сил збройних сил України. Про це повідомляється на офіційному сайті Державного концерну "Укроборонпром".

В Україні відремонтують та модернізують фрегат «Гетьман Сагайдачний»: укладено контракт

Фото: Укроборонпром

Наприкінці 2021 року ДП ОПЦК, яке входить до складу Укроборонпрому, уклало з Міністерством оборони України державний контракт на проведення комплексу ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті "Гетьман Сагайдачний", який є флагманом ВМС України.

Згідно з держконтрактом, роботи проходитимуть у кілька етапів: від загальної оцінки технічного стану корабля до безпосереднього його ремонту та модернізації.

Директор-генеральний конструктор ДП ДПЦК Вадим Борисов зазначив, що роботи такого обсягу та складності для кораблів такого класу не виконувало жодне підприємство за весь період незалежності України.

Тому, як розповів Борисов, для успішної реалізації проєкту ДПЦК кооперується з іншими українськими підприємствами, такими як "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект", ДП "Миколаївський суднобудівний завод" та інші.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що виконає захід вимоги РФ і що вимагатиме натомість. Спікер Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що саме у ключових питаннях до згоди сторони не дійшли, і це погано. А ось позитивні зрушення спостерігалися у вирішенні другорядних питань. Що можуть у відповідь вимагати від РФ? Які висновки можна зробити на цьому етапі переговорного процесу? Щоб розібратися у цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Європа знаходиться найближче до війни за останні 30 років. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Польщі під час третього раунду дипломатії на цьому тижні, спрямованого на розрядку напруженості через вимогу Росії ніколи не дозволити Україні приєднатися до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини