Головна Новини Оборона 2021 В Україні модернізували реактивний літак для Повітряних сил (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні модернізували реактивний літак для Повітряних сил (ФОТО)

Фахівці ОАЗ встановили на Л-39М сучасний бортовий тренажерний комплекс

3 грудня 2021, 17:37
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Одеський авіаційний завод" (ОАЗ), провело модернізацію реактивного літака Л-39М. Повітряне судно дозволяє відпрацьовувати дії пілота у реальному польоті. Про це повідомляється на офіційному сайті державного концерну "Укроборонпром".

В Україні модернізували реактивний літак для Повітряних сил (ФОТО)

Л-39М. Фото: "Укроборонпром"

Використання Л-39М дозволить відновлювати та підтримувати під наглядом інструктора навички, які необхідні для перехоплення повітряних цілей, роботи з наземних цілей, а також інші бойові алгоритми. Зазначається, що це значно економить кошти, зберігає ресурс бойових літаків та збільшує безпеку льотної підготовки.

Під час модернізації фахівці встановили на Л-39М сучасний бортовий тренажерний комплекс, який максимально наближає інформаційне поле кабіни до інформполя бойових винищувачів та штурмовиків. І програмна та апаратна частини комплексу були виготовлені в Україні.

Для довідки: цей екземпляр є одним із трьох літаків, які були модернізовані одеським заводом.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що державне підприємство ДП "Антонов" побудувало перший зразок Ан-178. Наразі закінчується відпрацювання всіх систем повітряного судна, а потім пройдуть літні сертифікаційні випробування. Крім того, стало відомо, що екземпляр для ЗСУ зможе піднятися в небо вже у першій половині наступного року. Зазначається, що усі роботи йдуть за графіком.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що в Україні займаються розробкою безпілотного літального апарату гелікоптерного типу. Розробники стверджують, що БПЛА зможе нести на своєму борту ракетне озброєння та мати досить велику вантажопідйомність та габарити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини