Головна Новини Оборона 2021 Українські військові провели бойові стрільби з Javelin на Донбасі: як це було (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові провели бойові стрільби з Javelin на Донбасі: як це було (ВІДЕО)

На Донбасі вперше пройшли бойові стрільби з американських протитанкових комплексів Javelin

22 грудня 2021, 17:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українські військові провели бойові стрільби з американських протитанкових ракетних комплексів. Про це повідомляє телеканал Дом.

Українські військові провели бойові стрільби з Javelin на Донбасі: як це було (ВІДЕО)

ЗСУ. Фото з відкритих джерел.

За інформацією ЗМІ, у зоні проведення операції об'єднаних сил на Донбасі вперше пройшли бойові стрільби з комплексів Javelin. Зазначається, що на озброєнні Збройних сил України в даний час перебуває майже 100 таких установок, а також близько 500 ракет до них.

Їх можуть застосувати на Донбасі у разі повномасштабного російського вторгнення.

Довідка: FGM-148 Javelin є американським переносним протитанковим ракетним комплексом. Він може знищувати ворожу техніку з відривом до п'яти кілометрів. Після проведення пуску ракета сама наводиться на ціль і може вражати її в найуразливіші місця, наприклад, у дах вежі танка.

Журналісти опублікували відео зі стрілянин у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що одна з країн ЄС виступила за надання Україні зброї для оборони. Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс вважає, що країни ЄС мають наслідувати приклад США у питанні продажу зброї Україні. На думку Пабрікса, явно є програшна стратегія, коли робиться ставка на те, щоб заспокоїти агресора, спробувати з ним домовитися, замість того, щоб намагатися вказати йому на його місце, допомогти потенційній жертві протистояти цьому самому агресору.
Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені з Національного інституту інфекційних захворювань Південної Африки (NICD) заявили в середу, 22 грудня, що хоча потрібні додаткові дослідження, дані з Південної Африки говорять про позитивні результати та спад хвилі нового штаму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини