Головна Новини Оборона 2021 Українські конструктори в рекордні терміни розробили гідну заміну застарілому УАЗу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські конструктори в рекордні терміни розробили гідну заміну застарілому УАЗу

Українські автоконструктори виготовили зразок нового армійського позашляховика "Сайгак"

2 вересня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:

Українські конструктори в рекордні терміни розробили гідну заміну застарілому УАЗу

Позашляховик "Сайгак", фото: сайт КВП "Українська бронетехніка"

Українські автомобільні конструктори в стислі терміни розробили модель армійського  позашляховика під робочою назвою "Сайгак", яка в майбутньому зможе експлуатуватися в зоні проведення ООС. Про це повідомляє прес-служба Конструкторсько-виробничого підприємства "Українська бронетехніка".

"Сайгак" розроблено "Українською бронетехнікою" в партнерстві з чеською компанією "Glomex", яка досить давно зарекомендувала себе на ринку як надійний постачальник спецавто до країн Східної Європи.  

Перші зразки нового армійського позашляховика вже зібрано, і вони, за словами конструкторів, повністю відповідають стандартам НАТО. Наразі на підприємстві очікують проведення державних випробувань автомобіля Міністерством оборони.

 "Проблема в тому, що методик та програм для проведення заводських випробувань в нас немає – Міноборони їх досі не надали. Проте ми готові виходити на державні випробування", — зазначив генеральний директор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас.

Позашляховики "Сайгак", за прогнозами експертів, стануть у нагоді не лише  армійцям, а й службовцям Нацгвардії, ДПСУ та ДСНС.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області службова машина Державної служби України з надзвичайних ситуацій стала учасником дорожньо-транспортної пригоди. В аварії постраждали шестеро  пожежників.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні можуть впасти ціни на автомобільний транспорт і мотоцикли. Такі висновки експерти зробили через ймовірність обнулення в країні ввізного мита на імпортні автомобілі, що вразі прийняття такого рішення, понизить їх вартість приблизно на 12%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

2 вересня 2021, 13:10

Ахахахахахаха, украинские бгггггг, автомобильные ггггггггг, КОНСТРУКТОРЫ ахахахаха))))))) СПИОНЕРИЛИ у ТОЙОТЫ автомобиль! И заплатили чехам, чтоб те его обвесили ништяками ахахахах)! И эту навороченную шнягу за ахулиард будут поставлять в армию? Да, воистину без лоха и жизнь плоха)))))))


Новини