Українська армія розпочала підконтрольну експлуатацію нової мобільної мінометної установки (ФОТО)

Перевагою БАРС 8ММК є швидкість переведення з похідного становища до бойового та навпаки

Десантно-штурмові війська Збройних сил України розпочали підконтрольну експлуатацію установок БАРС 8ММК. Про це повідомляється на офіційному сайті Державного концерну "Укроборонпром".

БАРС 8ММК є вітчизняною мобільною мінометною установкою, призначеною для підтримки дій механізованих підрозділів при боротьбі з рейдовими загонами, диверсійно-розвідувальними групами, а також для контрбатарейної боротьби тощо.

На БАРС 8ММК встановлено 120 мм міномет. Максимальна дальність стрільби уламково-фугасною міною становить до 7100 метрів. Завдяки своєму обладнанню установка може автоматично наводити зброю на ціль, відновлювати положення ствола після пострілу, визначати власні координати. Крім того, на її борту є метеостанція, з огляду на інформацію якої система самостійно коригує умови стрілянини.


Фото: Укроборонпром

Зазначається, що перевагою "Барса" є швидкість переведення з похідного становища до бойового та навпаки. Установка робить це у кілька разів швидше за подібне озброєння, яке є на озброєнні ЗСУ.

Довідково: розробником та виробником БАРС 8ММК є ДП "Укроборонсервіс", який входити до складу Укроборонпрому.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Укроборонпром збільшив продажі та увійшов до ТОП-100 світових постачальників озброєнь. Державний концерн посів 77 місце у списку ТОП-100 найбільших оборонних компаній світу. Концерн збільшив свої продажі у 2020 році на 2% відсотка в порівнянні з попереднім роком.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що стало відомо, скільки заробили підприємства Укроборонпрому за три квартали 2021 року. Представники держконцерну повідомили, що прибутки збільшилися на кілька відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.