Головна Новини Оборона 2021 Україна все-таки готується: Резніков запросив у США зразки афганського озброєння для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна все-таки готується: Резніков запросив у США зразки афганського озброєння для ЗСУ

Вашингтон поки що обмірковує запит України

7 грудня 2021, 10:44
Поділіться публікацією:

Влада в Україні не показує вигляду, що загроза, що нависла на російсько-українському кордоні більш, ніж серйозна, але докладає всіх зусиль для того, щоб використати кожну хвилину для підготовки. Так міністр оборони України Олексій Резніков запросив у Пентагону постачання додаткового озброєння, у тому числі того, яке раніше мало бути відправлено до Афганістану, до того, як влада опинилася в руках талібів. Як передає портал "Коментарі", про це пише журнал Foreign Policy з посиланням на українського військового чиновника.

Україна все-таки готується: Резніков запросив у США зразки афганського озброєння для ЗСУ

Джавелін. Фото: U.S. Department of defense

Зокрема, Україна хотіла б отримати від США кошти для повітряної, морської оборони та радіоелектронної боротьби, які мають стати щитом під час бомбардування та електромагнітних атак.

Крім цього, Київ хотів би отримати гелікоптери Мі-17, які є в армії США.

У США поки що не дали відповіді українській стороні, оцінюючи всі ризики від такого кроку. При цьому Пентагон складає план, як реагувати на випадок. Якщо Росія таки піде в атаку на Україну.

Водночас військові інструктори США вже прибули до України, щоб зрозуміти, чого не вистачає військово-повітряним силам ЗСУ для виконання своїх функцій у разі атаки з боку Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – влада Канади відповіла відмовою на пропозицію міністра оборони України Олексія Резнікова щодо розширення військової місії в Україні. У Канаді вважають, що такий крок може спровокувати на Кремль новий виток агресії. Раніше Резніков запропонував, щоб додаткові військові інструктори Великобританії, США та Канади прибули до східних та південних регіонів України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини