Головна Новини Оборона 2021 Терористи з ЛДНР облаштували схрони з вибухівкою поблизу Запорізького аеропорту та в центрі Мелітополя
commentss НОВИНИ Всі новини

Терористи з ЛДНР облаштували схрони з вибухівкою поблизу Запорізького аеропорту та в центрі Мелітополя

СБУ виявила чотири схрони проросійських терористів в Запорізькій і Одеській областях

17 липня 2021, 15:44
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України виявила та знешкодила чотири ворожих схрони зі зброєю у Запорізькій та Одеській областях. Про це повідомили у прес-центрі СБУ. 

Терористи з ЛДНР облаштували схрони з вибухівкою поблизу Запорізького аеропорту та в центрі Мелітополя

Склад одного зі схронів, що виявили в СБУ, фото https://ssu.gov.ua

Як стало відомо українським силовикам, одну зі схованок на території Бердянського району бойовики з т.зв. ЛНР І ДНР зробили іще у 2014 році з метою влаштування диверсій. Сховок розташовувався в лісосмузі в одному із селищ району. Загалом "виловом" правоохоронців стали 15 реактивних протитанкових гранат, 57 ручних гранат, вибухівка та тротилові шашки вагою три кг, одна тисяча набоїв до стрілецької зброї.

Терористи з ЛДНР облаштували схрони з вибухівкою поблизу Запорізького аеропорту та в центрі Мелітополя - фото 2

Другий схрон був облаштований сепаратистами у лісосмузі поблизу летовища міжнародного аеропорту в Запоріжжі. Співробітники СБУ виявили в ньому знаряддя для проведення вибухів: підривачі, детонатори, кілька протитанкових та ручних гранат, близько 2 000 набоїв до стрілецької зброї.

Наступну схованку українські силовики дослідили у лісопарку, майже в центрі Мелітополя. В ній були виявлені корпуси гранат та майже триста набоїв.

Терористи з ЛДНР облаштували схрони з вибухівкою поблизу Запорізького аеропорту та в центрі Мелітополя - фото 3

Також співробітники СБУ неподалік Київського шосе в Одеській області виявили днями вже четвертий схрон зі зброєю та боєприпасами. У ньому також знайшлися кілька протитанкових та ручних гранат, гранати до підствольного гранатомета, кілька сотень різних набоїв.

У межах кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності, — повідомили працівники СБУ.

Днями, співробітники цієї ж спецслужби виявили найбільшу в Україні криптоферму, яка крала електрику просто на території комунального підприємства у Вінниці.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини