Головна Новини Оборона 2021 США виготовлять для України озброєння на суму 1,2 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

США виготовлять для України озброєння на суму 1,2 млрд доларів

Міністерство оборони США надіслало 1,2 мільярда доларів на оборонні замовлення для того, щоб компенсувати озброєння та боєприпаси, які раніше були надані Україні

10 вересня 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США надіслало 1,2 мільярда доларів на оборонні замовлення для того, щоб компенсувати озброєння та боєприпаси, які раніше були надані Україні. На аналогічну суму Пентагон замовив виробництво нового озброєння для постачання силам оборони України Про це повідомляють “Коментарі” із посиланням на заступника міністра оборони США Вільяма Лапланта. 

США виготовлять для України озброєння на суму 1,2 млрд доларів

українські військові

За словами Лапланта, контракти із підприємствами оборонної промисловості вже реалізуються. У тому числі йде виробництво ПЗРК Stinger, протитанкових комплексів Javeline, РСЗВ Himars.

У Пентагоні стверджують, що ці замовлення здійснюються для підтримки боєздатності самих США. Таким чином, військовим частинам компенсують озброєння, яке раніше було передано Україні у якості військової допомоги.

Вільям Лаплант також додав, що Пентагон замовив виробництво нового озброєння для України. На ці потреби спрямовано аналогічну суму — 1,2 мільярда доларів. За ці гроші, крім усього іншого, виготовлять 155-міліметрові снаряди, безпілотники та військовий транспорт.

Нагадаємо, 8 вересня на німецькій військовій базі “Рамштайн” відбулась п’ята зустріч міністрів оборони держав-союзників України. До чого в цьому контексті слід готуватися Україні та російському агресору? Із цими питаннями видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Як писали “Коментарі”, раніше у Пентагоні спростували брехню прознищені росіянами РСЗВ HIMARS.

У Міноборони Штатів похвалили українських військових за те, що ті, не маючи раніше досвіду використання систем HIMARS, тепер воюють "з разючою точністю" та ефективністю, виправдовуючи найвищі очікування.                     

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини