Головна Новини Оборона 2021 Розробники показали, як виглядатиме перший український військово-транспортний літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробники показали, як виглядатиме перший український військово-транспортний літак

На ДП "Антонов" завершили будівництво першого військово-транспортного літака - переходять до випробувань

29 грудня 2021, 09:14
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Антонов" показало громадськості літак, який рівно рік тому, 29 грудня, замовила держава, підписавши контракт на виготовлення першого військово-транспортного повітряного транспорту для Збройних сил України (ЗСУ). Ан-178-100Р – це літак нового покоління, який може використовуватися для перевезення особового складу, доставки озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів. Про це повідомляє прес-служба ДП "Антонов".

Розробники показали, як виглядатиме перший український військово-транспортний літак

Ан-178-100Р. Фото з сайту ДП "Антонов"

"Тоді, рік тому, мало хто вірив у те, що ми спроможні, у те, що ми готові, і в те, що ми це зробимо. Сьогодні ми підтверджуємо не лише спроможність, а й амбіції на нові контракти — контракти для ЗСУ, для Міністерства інфраструктури, Міністерства внутрішніх справ. Цього року показники виробництва ДК "Укроборонпром" зросли на понад 20% насамперед завдяки авіабудуванню,",– зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.
На презентації літака були присутніми усе вище військове керівництво України. Їм було представлені усі техніхні можливості розробки. Це один із трьох літаків, які замовила рік тому держава. Нині розпочнуться випробування.

"Повітряні Сили довгих тридцять років чекали на перший борт для українського війська. І приємно, що це буде літак українського виробництва – Ан-178! Втім, нам ще треба пройти непростий шлях – підготувати льотний склад, фахівців інженерно-авіаційної служби, щоб ми могли освоїти цей літак, обслуговувати його та якісно виконувати бойові завдання," — додав Командувач Повітряних Сил Збройних сил України Микола Олещук.

Довідково: на створенням Ан-178-100Р беруть участь більше 30 вітчизняних підприємств. У них було замовлено 177 запчастин. Також комплектувальні вироби доставляли з країн Європи, США та Канади.

Читайте також: Прикордонники України отримають майже 25 млн. доларів допомоги від США





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини