Головна Новини Оборона 2021 Резніков розповів, що Україна поетапно може стати членом НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, що Україна поетапно може стати членом НАТО

Міністр оборони вважає, що Україні потрібно реалізувати низку реформ у ЗСУ, щоб відповідати стандартам НАТО

15 грудня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Насамперед Україна має стати членом НАТО де-факто і вже потім оформити свої відносини з Альянсом де-юре по всій юридичній процедурі. Як передає видання "Коментарі", про це міністр оборони Олексій Резніков розповів під час брифінгу.

Резніков розповів, що Україна поетапно може стати членом НАТО

При цьому Олексій Резніков нагадав, що курс України в НАТО прописаний у найголовнішому Законі країни – Конституції. Це рішення не переглядалося і Україна продовжує прагнути приєднатися до Альянсу.

За словами міністра, запровадження необхідних реформ та прийняття стандартів НАТО дозволить Україні де-факто приєднатися до Північноатлантичного Альянсу. Це і буде першим етапом, у реалізації якого насамперед зацікавлені саме громадяни України. А другий етап настане, коли буде прийнято політичне рішення всіма членами НАТО. Ось тоді Україна зможе стати членом Альянсу та де-юре.

Також Олексій Резніков нагадав, що Україна досі на сході України у протистоянні з країною-агресором відстоює своє право на майбутнє у НАТО та ЄС. Україна вже сім років веде боротьбу за право стати повноправним членом Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Канаді відповіли на пропозицію Олексія Резнікова щодо розширення військової місії в Україні. Уряд Канади, як і раніше, готовий допомагати відстоювати Україні її суверенітет і виступати за відновлення територіальної цілісності країни, але про розширення військової місії надсилання додаткових груп військових інструкторів в Україні поки що не може бути й мови, бо такий крок може спровокувати Кремль до нового витку. агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини