Головна Новини Оборона 2021 Чим озброєна українська армія – новинки виставки техніки у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим озброєна українська армія – новинки виставки техніки у Києві

Військова техніка впритул наблизилась до пересічних українців на виставці передового озброєння у Києві

18 жовтня 2021, 16:35 comments1142
Поділіться публікацією:

Сучасне озброєння та військова техніка презентувалась на виставці "Цифрове майбутнє армії", повідомляє інформагентство "АрміяInform". 

Чим озброєна українська армія – новинки виставки техніки у Києві

Виставка озброєння української армії - фото АрміяInform

Спеціалізований захід відбувався у Києві з 13 до 17 жовтня 2021 р. Українська армія демонструвала своє військове оснащення: надточну зброю, бронетанкову техніку, засоби для розвідки та радіоелектронної роботи, роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати.  

Сергій Рижук, полковник Командування сил логістики ЗСУ, повідомив, що армія показала на виставці біля 30 зразків військової техніки.

Ракетний комплекс "Нептун" – розробка ДП "Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Комплекс складається з 6 частин: командного пункту, пускової установки, ракети, заряджальної машини, транспорту для перевезення, наземного обладнання. Він призначений для ураження об'єктів на відстані 300 км завдяки системі наведення з GPS-корекцією, діє за будь-якої погоди та протистоїть радіоелектронній протидії зловмисників.

Бронетранспортна техніка представлена БТР-4Е, БТР-3ДА, БМП-1ТС та іншими. БТР-4Е вже перевірявся у бойових умовах на сході України. він розвиває максимальну швидкість 110 км/год, має двигун потужністю 450 к.с. і потужне озброєння: автоматичні гармати, гранатомет, кулемет, протитанковий ракетний комплекс.

ДП "Завод "Арсенал" показував модернізовану зенітну самохідну установку ЗСУ-23-4М. Установка оснащена радіолокаційною станцією з цифровою антеною "Рокач-АС". Українці бійці можуть її використовувати для виявлення дронів, які російські бойовики використовують для авіарозвідки.

Безпілотники були представлені БпАК-СМ "Фурія", БпАК "Лелека-100", безпілотником-коптером типу Windhover та іншими. Безпілотник "Фурія", розроблений НПП "Атлон Авіа", з квітня 2021 р. вже прийнятий на озброєння. Його використовують для повітряної розвідки і корегування артилерійського вогню. Розвідувальний безпілотник "Лелека" здатен виконувати свої розвідувальні функції навіть за умови потужних навмисних радіолокаційних перешкод.

Виставка військової техніки відбувалась на Михайлівській площі і будь-хто бажаючий міг підійти і зблизька роздивитись усі експонати. Андрій Таран, міністр оброни України, зазначив:

"Ми хочемо відкрити доступ пересічним громадянам до нашої найсучаснішої техніки та озброєння. Всі бачили техніку на параді, але ми вирішили дати людям можливість побачити цю техніку зсередини… Військово-промисловий комплекс живий, він працює, і сучасні розробки ми випробовуємо і приймаємо на озброєння".

Видання "Коментарі" інформувало своїх читачів раніше про можливість отримати від США систему протиракетної оборони "Залізний купол".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини