Головна Новини Оборона 2021 Агресор втратив до 90% десантників у війні проти України: які втрати в живій силі понесли окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Агресор втратив до 90% десантників у війні проти України: які втрати в живій силі понесли окупанти

Втрати окупантів зростають щодня: що відомо

26 квітня 2022, 16:56
Поділіться публікацією:








Міністерство оборони України подає втрати ворога у кількості 21300 осіб за два місяці війни. В той же час є інформація про те, що в Україні загинуло близько 90% кращих десантників війська росії. Про це розповів Христо Грозев, керівник видання Bellingcat.

Агресор втратив до 90% десантників у війні проти України: які втрати в живій силі понесли окупанти

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Радник президента Олексій Арестович говорить, що 45 тисяч десантників, 17 тисяч морської піхоти та 12 тис. спецназу були кинуті в найгарячіші точки в Київській, Харківській областях, в Маріупольському напрямку. З них дійсно 60-70% в небоєздатному стані: чимало загинули, інші травмовані. У війні вже загинули 10 російських генералів та багато полковників.

Найбільші втрати серед російських військ — це військові з Бурятії, Кавказу, Дагестану, кадировців теж чимало. З 10 польових армій рф, три не існує фізично, дві в небоєздатному стані. Покращити ситуацію мобілізація їм не допомагає, адже серед "призваних" теж десятки тисяч вже не здатних воювати — загиблих або травмованих. До того ж мобілізація чоловіків з окупованих територій та ув'язнених з Чечні — це ще один воєнний злочин рф.

Арестович говорить, що попереджав росію про те, що її армія стане небоєздатною на 10-15 років після війни в Україні. Адже ЗСУ вже знищили 952 танки, захопили близько 250 танків, а для того, щоб їх знову зробити росії треба кілька років за умови наявності фінансування, комплектуючих із-за кордону. До прикладу, Уралвагонзавод може в рік випустити лише 60 танків, задіявши всі потужності.

Крім того, українці вже знищили вісім авіаційних полків (187 літаків) і сім вертолітних (154 гелікоптера). Агресор вже випустив по нашій території більше 1500 ракет. Щодня втрати окупантів у техніці та живій силі зростають. За підрахунками, станом на 25 квітня, росія втратила в Україні важкої техніки нових зразків щонайменше на понад 5,3 млрд доларів.

Військовий експерт Олег Жданов говорить, що в росії дійсно є проблеми з армією. Наприклад, тоді як вона вихвалялася супутниковою системою для навігації військ ГЛОНАСС, її армія пішла у наступ з картами і безпілотниками. А ГЛОНАСС так і не запрацювала. Окупанти не мають на полі бою засобів супутникового зв'язку. Тоді як Україна стала другою країною в світі з доступом до Starlink.

Як повідомляв портал, загроза українським АЕС від окупантів досі зберігається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини