ЗСУ звільнили кілька населених пунктів: що відомо

Українські військові відтісняють окупантів від Харкова

17 квітня, на 53 добу з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, ЗСУ в Харківській області здійснили контратаки та звільнили декілька населених пунктів. Про це повідомив губернатор Харківської області Олег Синєгубов.

Таким чином, українські військові відтіснили ворога від Харкова та взяли під контроль Базаліївку, Леб‘яже, частину Кутузівки. ЗСУ продовжують відбивати ворога і в районі села Мала Рогань та стримують ворога на інших напрямках біля обласного центру. Військові 81-ї аеромобільної бригади в цьому районі знищили п'ять ворожих танків, 10 бронемашин та майже сотню живої сили ворога.

Окупанти продовжують обстрілювати з артилерії Харків. Ворог поцілив у 18 будинків в центрі та на Салтівці, там виникли пожежі. На місця виїжджало 160 вогнеборців. В результаті обстрілів постраждало 20 людей, п'ять громадян загинуло. В місті також пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Раніше ми писали, що в Харківській області ЗСУ підбили ворожий гелікоптер Ка-52 без застосування сучасної зброї - "Стінгера". Поцілили в повітряну ціль з радянської ПЗРК "Ігла". Про це повідомляють на сторінці 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Оперативного командування "Схід".

Як повідомляв портал "Коментарі", в Балтійському регіоні НАТО провело навчання в повітрі. Відомо, що пілоти союзників тренувалися над Естонією, виконуючи різні бойові завдання — повітряний бій, супроводження підбитого літака, дозаправка в повітрі та інші маневри. Такі спільні навчання відбуваються на постійній основі та зосереджені на реальних сценаріях.