Захисники Маріуполя виснажили окупантів: ворог не може здійснити прорив на Донбасі

Українські військові виснажили підрозділи російських окупантів

Російські окупанти виснажені боротьбою із захисниками Маріуполя, тому провалюють прорив на Донбасі. Як повідомляли раніше "Коментарі", таку заяву зробила розвідка Великої Британії.

"Рішення Росії осадити, а не атакувати Маріупольський металургійний завод "Азовсталь", означає, що багато російських підрозділів залишаються закріпленими в місті і не можуть бути передислоковані. Українська оборона Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів та знизила їх боєздатність", - йдеться в повідомленні Великої Британії.

Також Міноборони Британії повідомляє, що російські загарбники досягли дуже незначних успіхів після того, як вирішили зосередити всі сили на повному захопленні Донбасу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Маріуполі окупанти можуть застосувати хімзброю, – розвідка. В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони вважають, що ризик застосування проти цивільних та захисників Маріуполя хімічної зброї масового ураження дуже високий. За останніми даними розвідки, російське командування може застосувати в обложеному місті хімічну зброю для того, щоб уникнути втрат серед російських військовослужбовців.

Також "Коментарі" писали, що окупанти завдали ракетних ударів в чотирьох областях: що відомо. За добу окупанти знову випустили ракети по українських містах — заводах, залізниці та іншій інфраструктурі.

Читайте на порталі "Коментарі": у Bellingcat назвали ключову мету Путіна в Україні до 9 травня. У разі невдачі агресор може вдатися до терористичних заходів, прогнозує експерт.