Російські пілоти відмовляються бомбити українські міста: у чому причина

Росія наказала курсантам-льотчикам бомбити українські міста

Більшість російських пілотів відмовляється здійснювати бойові польоти й бомбардувати українські міста. Таку заяву зробив у своєму Telegram-канал радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Про це повідомляють "Коментарі".

"Також це пов'язано з великою кількістю втрат: літаків та гелікоптерів", - повідомив Геращенко.

За інформацією, яку надав Геращенко, серед особового складу повітряно-космічних сил РФ поширюються "занепадницькі настрої".

Геращенко повідомляє, що курсантів льотних військових закладів РФ зобов'язують бомбити інфраструкту України. Таке рішення, за словами Геращенко, ухвалила армія Росії.

"Судячи з радіоперехоплень у курсантів відзначається слабка змога управління літальними апаратами, складнощі з орієнтацією біля і помилки експлуатації авіаційного устаткування", - зазначив Геращенко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", радник голови Офісу президента України Олексій Арестович повідомив три головні причини, чому Росія так швидко ініціювала переговори з Україною щодо війни. Також Арестович зазначив, що вимоги Росії поступово знижуються. Арестович в ефірі наголосив, що переговори з Україною ініціювала саме російська сторона на другий день вторгнення в Україну. За інформацією радника голови ОП, у світовій історії немає аналогів такій швидкості.

Також "Коментарі" писали, що окупант перекидає авіацію до Білорусі. РФ планує нові ракетно-бомбові удари по великих українських містах, тому зараз перекидає авіаційні підрозділи двох військових округів до Білорусі.