Головна Новини Оборона 2022 Росія поступово знижує вимоги до України – Арестович
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поступово знижує вимоги до України – Арестович

Також, за його словами, є певний позитив у питанні створення гуманітарних коридорів

4 березня 2022, 13:28
Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що Росія в ході переговорів з українською стороною поступово починає знижувати свої вимоги. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на ефір телеканалу "Україна 24".

Росія поступово знижує вимоги до України – Арестович

Олексій Арестович - фото з відкритих джерел

Арестович підкреслив, що 3 березня під час брифінгу голова МЗС Росії Сергій Лавров вже не згадував про денацифікацію. За словами Арестовича, не так уже педалювалося питання про позаблоковий статус України.

"Йшлося лише про розміщення в Україні окремих видів наступальної зброї. Ця зміна свідчить, що деякі цілі, які вони поставили перед собою, їм військовим шляхом не вдається", – зазначив Арестович.

Також радник голови Офісу президента додав, що досягли порузміння щодо необхідності створення гуманітарних коридорів у містах, які оточені російськими окупантами.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Британія вимагає провести екстренне засідання Радбезу ООН. В ООН мають розглянути ситуацію в Україні через загрозу ядерної небезпеки. Джонсон провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським щодо важкої ситуації на Запорізькій АЕС. Обидва лідери погодилися, що Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції.

Також "Коментарі" писали, що окупанти блокують "зелені коридори", щоб змушувати українців їхати в Росію. Гуманітарні вантажі від України не можуть проїхати до міст та сіл, де стоять російські війська. Окупанти навмисно блокують "зелені коридори", щоб з іншого боку заїжджали їхні гуманітарні вантажі. В Харкові не дають українцям виходити через "зелені коридори" в інші області України, а переконують їх виїжджати до РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини