Окупанти оголосили "мобілізацію" на тимчасово окупованих територіях Херсонщини

Окупанти планують провести "референдум" 1 травня

У Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про ситуацію на тимчасово окупованій території Херсонської області. Про це повідомляється на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

Повідомляється, що на тимчасово окупованій території Херсонщини самопроголошена окупаційна влада оголосила "мобілізацію" осіб чоловічої статі.

Крім того, першого травня на цій території заплановано проведення псевтореферендуму.

" А у період 2-10 травня – "перепис населення". Місцевим жителям заборонено переміщення між населеними пунктами", - повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про виступ Байдена про війну в Україні: головні ідеї та заяви. Байден наголосив, що колективний захід підтримує Україну та Путіну не вдасться її окупувати. Докладніше про це читайте у нашій статті.

Читайте також про те, що Зеленський пояснив, чи можлива зараз деблокада Маріуполя у військовий спосіб. Згідно з заявою президента, деблокування Маріуполя у військовий спосіб зараз неможливе. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" писав про засідання Ради: які законопроекти підтримали депутати . Рада підтримала закон про звільнення від оподаткування за винагороду за передану нашій армії придатну для застосування військову трофейну техніку. Читайте про це докладніше у нашій статті.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що потрібна важка зброя, а не жива огорожа: Зеленський звернувся до прем'єрів Іспанії та Данії. Пріоритет у допомозі Україні – важка зброя.